fbpx

Digi24: Dan Puric a susținut „din întâmplare” o conferință la colegiul „Sfântul Sava” din București

Dan Puric, acuzat că este filorus și un admirator al dictatorului Vladimir Putin, a fost invitat luni, în prima zi a grevei declanșate în învățământ, la colegiul „Sfântul Sava”. Timp de două ore, actorul a ținut o „conferință” elevilor despre „adolescență, în contextul de astăzi”, conform directoarei adjunct a instituției, care este și profesoară de religie ortodoxă la acest liceu, relatează Digi24.ro.

Dan Puric a fost invitat cu ocazia așa-numitei „Săptămâni Verzi”, un proiect lansat de ministerul Educației în colaborare cu ministerul Mediului. Actorul a refuzat să spună care a fost subiectul discuției cu elevii: „Sunteți plutonier? Mă anchetați?”, a fost replica dată jurnaliștilor de la postul de televiziune.

„A fost absolut o întâmplare”, a declarat Silviu Evi, liderul sindical de la „Sfântul Sava”, referitor la prezența lui Dan Puric în liceu. „Nu sunt cursuri săptămâna asta, la Sava. E Săptămâna Verde. Au fost două evenimente (luni), unul de la 9-11, cu Dan Puric și a mai fost un eveniment de la 11-14, cu ministerul Educației”, a spus liderul de sindicat pentru sursa citată.

Dan Puric a recunoscut că a fost la „Sfântul Sava”, la invitația reprezentanților colegiului național, dar nu a detaliat asupra temei conferinței și discuțiilor avute cu elevii.

„Sunt activități în cadrul liceului. Au fost foarte mulți invitați”, a declarat pentru digi24.ro Silvia Fulaș, profesoară de religie ortodoxă și actuala directoare adjunctă a liceului, care a adăugat că aceste „acțiuni se petrec la clasă, la invitația dirigentului”.

Dan Puric a fost acuzat că este filorus și admirator al dictatorului Vladimir Putin. În luna martie, conducerea Teatrului Național București a anunțat că va declanșa o anchetă internă și va depune plângere la poliție pentru distribuirea neautorizată de materiale în incinta TNB, după ce o publicație – denunțată public ca fiind de propagandă extremistă – a fost împărțită publicului la Sala Studio a instituției.

Știrea integrală, pe Digi24.ro.

Iulian Bulai (USR): O publicație extremistă, distribuită la TNB înainte de spectacolul lui Dan Puric

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.