fbpx

Iulian Bulai (USR): O publicație extremistă, distribuită la TNB înainte de spectacolul lui Dan Puric

Deputatul USR Iulian Bulai afirmă că o publicație extremistă a fost distribuită, azi, către spectatorii de la spectacolul susținut de Dan Puric la Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București. Bulai cere demiterea lui Mircea Rusu, directorul interimar al teatrului.

Ce spune deputatul USR:

Teatrul Național nu face politică, dar n-are nicio problemă cu propaganda.
Cam 500 de spectatori ai Teatrului Național București au găsit azi, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicație naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană, pe numele ei „Certitudinea”. Care să „acompanieze” monologul lui Dan Puric, prezentat de Ziua Mondială a Teatrului.
La intrarea în sală erau împărțite alte exemplare din aceeași fițuică extremistă.
Aștept de la administrația Teatrului Național explicații privind distribuția acelei publicații de propagandă într-o instituție publică, sub ochii angajaților TNB, ai directorului interimar și ai unui membru al Consiliului Artistic.
Aștept de la ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, să-l demită pe directorul interimar al TNB. Cu aceeași viteză cu care a confirmat că la TNB nu se face politică, doar artă.
Revista Certitudinea se recomandă: ”Un colegiu redacțional alcătuit numai din morți”
Pe pagina sa de internet, publicația își prezintă echipa de colaboratori, din care fac parte Dan Puric, fostul candidat AUR Florin Colceag, dar și activistul ultranaționalist Cătălin Berenghi.
”Colegiul redacţional al acestei publicaţii online este alcătuit, după cum bine se vede, numai din morţi: Mihai Eminescu, Carmen Sylva, I.L. Caragiale, Pamfil Şeicaru, Nae Ionescu, Nicolae Iorga, Cezar Ivănescu, Dan Mihăescu, Stela Covaci. Mai există şi o echipă de colaboratori, alcătuită din oameni relativ vii, care-şi asumă cu smerenie rolul de slujitori ai celor dintâi. Nu este nici exhibiţionism, nici speculaţie perversă, este expresia unui mesaj. Iar mesajul acestei îndrăzneli (impietăţi ar spune unii, iar alţii ne vor lua, poate, peste picior) este că morţii aceştia sunt, prin faptele lor fundamentale, mai vii decât noi, anacronicii. Mai vii şi mai actuali. Nu i-am resuscitat, deci, aducându-i în actualitate, am consemnat doar o stare de fapt. Textele lor, selectate după criteriul actualităţii, vor fi publicate periodic, ca şi când acum ar fi scrise”, se afirmă în prezentarea semnată de Miron Manega, care se recomandă drept ”Ispravnic de concept”. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.