fbpx

Dialog tăios între Ecaterina Andronescu și Cosmin Prelipceanu: ”Ați fost călcată în picioare?” ”Da, au fost situații!”

Momentul de la ceremonia de la Politehnica, în care ministerul Educației a încercat să le vorbească absolvenților despre valoare mototolind două bancnote, a fost motivul unei confruntări între moderatorul Digi 24 Cosmin Prelipceanu și Ecaterina Andronescu.

Prelipceanu a încercat să îi spună ministrului că gestul său a fost unul controversat, iar Ecaterina Andronescu s-a declarat nemulțumită de faptul că nu a fost înțeleasă.

Fragmente din dialogul celor doi, așa cum au fost preluate de ziarul Adevărul:

Ecaterina Andronescu: Aveam două bancnote în mână, nu erau identice, ca să le demonstrez valoarea. Dacă dvs nu înţelegeţi semnificaţia, întrebaţi-mă şi apoi spuneţi că e un gest controversat!  

Cosmin Prelipceanu: Ştiţi ce înseamnă controversat?   

Ecaterina Andronescu: Da. Părerea dv nu e corectă. Ceea ce am vrut să le transmit e mesajul că ei au valoare şi că nu şi-o pierd indiferent de ce li se întâmplă în viaţă. Au valoare şi ştiu să se ridice. 

Cosmin Prelipceanu: Eu le-aş fi spus tinerilor că orice li s-ar întâmpla în viaţă, nu vor fi niciodată călcaţi în picioare! Dumneavoastră le-aţi spus că dacă vor fi călcaţi în picioare să ştie că îşi păstrează valoarea

Ecaterina Andronescu: Viaţa te pune la foarte multe încercări.   

Cosmin Prelipceanu: Aţi fost călcată în picioare?  

Ecaterina Andronescu: Da, au fost situaţii. 

Cosmin Prelipceanu: Eu cred că nu poţi fi călcat în picioare dacă nu vrei tu asta.

Ecaterina Andronescu: Înseamnă că aţi avut noroc în viaţă. Succes. Nu pot să îmi permit să mă joc cu studenţii mei. Le-am spus foarte clar că au valoare. Indiferent de urcuşuri sau coborâşuri, valoarea le rămâne.  

CONTEXT

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a  făcut un gest neobișnuit: la festivitatea de absolvire a promoției ,,Petrache Poenaru” a Universității Politehnica. Aceasta a mototolit două bancnote, pentru a le exemplifica tinerilor că valoarea lor rămâne neatinsă, chiar dacă pot fi călcați în picioare.

”Dacă vorbim de valoare, dați-mi voie să fac aici, în fața voastră o încercare. Îmi cer scuze celor care știu ceea ce vreau eu să fac acum. Am în mâinile mele două bancnote, una este de 100 de lei, alta este de 10 lei și vreau să vă întreb dacă le vreți. Le vreți? OK. Atunci, o să le mototolesc și o să vă întreb dacă le mai vreți”, a fost provocarea lansată de Andronescu.

Gestul ministrului a fost inspirat dintr-o poveste motivațională care circulă pe internet,  redată și în mai multe videoclipuri  încărcate pe YouTube. unde are sute de mii de vizionări.

Ecaterina Andronescu a omis să precizeze că pilda sa este una preluată de pe internet, asumându-și gestul în nume propriu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *