fbpx

Dezbatere Educație 360: Dialoguri cu și fără Dumnezeu-invitație la argument

Sursă foto vizual: ID 177078925 © Kheng Ho Toh | Dreamstime.com

Noi, ateii și creștinii, mai știm să ne ascultăm? Mai avem reflexul demonstrației raționale sau suntem prizonierii adevărurilor unice, de necontestat? Ne dorim punți sau ziduri de apărare? fără Dumnezeu

Profesorii Marcel Bartic și Laura Stifter vă invită să participați miercuri, 18 mai, ora 19:00, la o discuție eveniment în care vor oferi un (altfel) de dialog între un ateu și un creștin.
O lecție experiment prin care își propun să ofere elevilor din România un model de dezbatere desprinsă de constrângerile dogmatice și ideologice.
O conversație între doi prieteni despre relația dintre credință și rațiune, căutarea necondiționată a binelui versus moralitate din interes, credința în viața de după moarte, creștinism și naționalism, dialogul ecumneic versus „doar noi deținem Adevărul”, monopolul asupra moralei și educația religioasă.
Laura Stifter – absolventă a Facultăților de Teologie și Filosofie din
București, profesor de religie, autoare a unei cărți pe tema argumentelor filosofice în favoarea existenței lui Dumnezeu și doctorand la Facultatea de Filosofie a Universității din București cu o teză în domeniul filosofiei morale și politice.
Marcel Bartic – absolvent al Facultății de Istorie, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, profesor de istorie și contributor pentru platforma Educație Privată
Moderator: Oana Dimofte, fondator Educație Privată
Înscrie-te la eveniment, aici:
https://www.facebook.com/events/167285698652873?
Sursă foto vizual: https://www.dreamstime.com/religion-vs-science-religion-vs-science-as-concept-background-image177078925?fbclid=IwAR1EVKCUOGg2ChbAHe-KsjDxJp54eIYHE3ri2Kmm9t3Ss1_uWZ0aWSkrKvc
O lecție experiment prin care își propun să ofere elevilor din România un model de dezbatere desprinsă de constrângerile dogmatice și ideologice.
O conversație  doi prieteni despre relația dintre credință și rațiune, căutarea necondiționată a binelui versus moralitate din interes, credința în viața de după moarte, creștinism și naționalism, dialogul ecumneic versus „doar noi deținem Adevărul”, monopolul asupra moralei și educația religioasă. fără Dumnezeu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.