fbpx

”Impact destul de dur. Nu s-au descurcat așa de bine cum credeau” – simularea de Ev. Națională din Constanța, analizată de o directoare de colegiu

Sursă foto: Frerepik

Anca Dragomir, directoarea Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, afirmă că primul impact cu simularea de Evaluare Națională județeană a fost destul de dur pentru elevii de clasa a opta.

Într-o intervenție la Radio Constanța, directoarea a analizat felul în care a decurs simularea și a explicat modul în care școala în care activează s-a organizat pentru a o susține.

”Primul impact a fost destul de dur. Chiar discutam cu colegele de la limba și literatura română, pentru că deja s-au uitat puțin prin lucrări și se pare că nu s-au descurcat la fel de bine pe cât și-au imaginat ei că se vor descurca, dar, în sfârșit, până la urmă, suntem abia la începutul anului școlar mai avem timp să remediem. 

Evident că aceste simulări au și un rol benefic. Ideea e să nu fie un număr mare de simulări, cred că această simulare în luna decembrie ar avea cumva rolul de a-i trezi, astfel încât ei, cumva, să se aplece mai mult asupra studiului și, bineînțeles, așteptăm cu nerăbdare simularea națională, care este organizată conform regulilor examenului de Evaluare Națională și subiectele sunt standardizate și copiii au parcurs toată materia, astfel încât, de data aceasta, nota chiar să fie relevantă și să îi confere elevului o imagine reală despre ceea ce poate să facă la acest examen”, a explicat directoarea de Colegiu Național.

”Este destul de dificil să susții o simulare a examenului de Evaluare Națională în situația de față și, în același timp, ore de curs. Dar să spunem că am reușit să ne organizăm în aceste două zile. Cred că am avut noroc că avem un grup de doamne învățătoare extrem de disponibile și au făcut o modificare în propriul orar, în orarul claselor pe care le coordonează, astfel încât au desfășurat în acest interval 9-11 alte activități decât cele specifice la clasă. 

Avem și avantajul că beneficiem de o sală de spectacole și o sală mai mică de evenimente, prin urmare, am mai pregătit serbările de sfârșit de an, sau alte activități specifice. Am mai făcut modificări în sensul că au mers copiii la orele de specialitate, cam așa am reușit să ne organizăm. 

Profesorii care au intrat la supraveghere sunt profesorii care aveau ore, în acel interval orar, la clasa a opta”, a explicat profesoara Anca Dragomir.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.