fbpx

DERAPAJ. Profesor de religie, acuzat de exprimare suburbană la adresa elevelor

foto: Pixabay

Un profesor de religie din Arad este acuzat de către eleve că abordează frecvent subiecte nepotrivite, cum ar fi violul sau sexul, dar și că le jignește în mod repetat, scrie aradon.ro.

Două eleve au povestit pe TikTok despre jignirile aduse de către profesor, dar și despre faptul că acesta alege frecvent să le vorbească elevilor despre viol sau sex. În vârstă de 42 de ani, profesorul predă religie ortodoxă la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad.

„A început să țină ceva discurs pe care îl are el, despre femei, că merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent. Sunt mulți copii în școală care îl apreciază, pot să înțeleg, poate să pară funny (amuzant – n.r.), dacă ai 12 ani. Țineți minte că nu e prietenul vostru!”, susține o elevă de clasa a XII-a, într-un clip postat pe TikTok.

După ce tânăra a publicat filmulețul, alte eleve ale profesorului au lăsat comentarii sau au postat alte clipuri în care recunosc că au trecut și ele prin astfel de momente.

Profesorul meu de religie a decis să îmi aducă acuzații îngrozitoare. Și citez, din ce mi-au spus colegii: arăt ca o c***ă și nimeni nu m-ar *****”, spune o altă tânără, despre care profesorul ar fi vorbit în timp ce aceasta lipsea de la oră.

Potrivit aradon.ro, Pe TikTok au ajuns și filmări în care profesorul este auzit povestindu-le elevilor despre o fată care „avea un parfum și sticla era cilindrică. A băgat-o în *****. Au chemat-o pe doamna dirigintă să o scoată”.

Anchete în desfășurare

Filmările au ajuns și la direcțiunea școlii, dar și la Inspectoratul Școlar Județean Arad. Profesorul ar fi recunoscut că totul este adevărat, potrivit jurnaliștilor arădeni. 

Laura Putnic, directorul Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”, a declarat că „poate depășește limitele (profesorul – n.r.), iar în acest caz se pare că a depășit, ceea ce nu este permis”. Conform declarației oferite de Laura Putnic pentru Jurnal Arădean/aradon.ro, s-a primit și o sesizare scrisă, motiv pentru care Consiliul de Administrație al școlii a constituit o comisie de anchetă.

„Pe fir” a intrat și Inspectoratul Școlar Județean Arad, care a demarat la rândul său o anchetă în ceea ce privește situația prezentată de elevele de la „Ghiba Birta”.

Despre eventualele sancțiuni pe care le-ar putea primi profesorul a vorbit Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, la solicitarea celor de la Observator.

„Sancțiunile pot merge de la reducerea salariului până la desfacerea contractului de muncă. Am primit în ultima perioadă informații de genul – profesori care au agresat fizic copiii. Nu mai au ce căuta în sistemul de învățământ”, a spus acesta.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.