fbpx

Comunicatul dat de Consiliul Rectorilor nu a fost semnat de Universitatea din București, UBB din Cluj-Napoca și SNSPA

foto: ziare.com

Rectorii a trei universități – Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și SNSPA – au declarat pentru Edupedu.ro că nu au votat și nu au semnat comunicatul pe care CNR l-a trimis astăzi, în contextul scandalului de plagiat.

Comunicatul CNR era unul de susținere a lui Cîmpeanu, căruia mai multe personalități ale societății civile îi cer demisia după ce ancheta jurnalistei Emilia Șercan a arătat că ministrul a plagiat un curs universitar și acum încearcă amnistierea plagiatelor prin propriul proiect de lege a educației, notează sursa citată.

În comunicatul transmis astăzi, Consiliul Național al Rectorilor spune că se delimitează categoric de orice formă de verdict de încălcare a eticii în cazul Cîmpeanu. Comunicatul este semnat de Diana Moș, rector al Univesității Naționale de Muzică din București.

Consiliul Național al Rectorilor a fost condus de Sorin Cîmpeanu, până în momentul în care acesta a preluat funcția de ministru.

Comunicatul integral, publicat de DC News:

„Consiliul Național al Rectorilor din România susține valorile fundamentale ale eticii academice, dar consideră că este regretabil că această componentă de bază a vieții universitare migrează în zone de interpretare subiective, altele decât cele îndrituite de lege să o facă.

Etica este substanța organiză modernă a echității, a echilibrului, a asigurării unei educații de calitate, fiind vital pentru universitățile românești să își asume din toate punctele de vedere importanța acesteia.

Totodată, considerăm să este inacceptabil să fie aruncate în derizoriu cariere universitare și întregi comunități academice din România, astfel de acțiuni putând fi inițate în scopuri total străine învățământului, eticii și moralei. În acest context, nu credem că este oportun ca procesul de ”judecată” a încălcătii eticii universitare să fie făcut pe rețele de socializare sau în presă.

Ne delimităm categoric de orice formă de verdict de încălcare a eticii dat de oricine altcineva decât de forurile academice și într-un cadru instituțional adecvat și ne delimităm categoric de orice analiză efectuată fără respectarea unor principii fundamentale”, a transmis CNR.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.