fbpx

Deca: Nu ne dorim nici școală în trei schimburi, nici învățare exclusiv online

Ligia Deca, ministra Educației, a declarat, astăzi, la Radio România Actualități, că nu dorește ca elevii să învețe nici în sistemul de școală în trei schimburi, dar nici integral online.

Deca a adăugat că a transmis instrucţiuni pentru a fi găsite soluţii astfel încât unităţile de învăţământ să nu desfăşoare cursuri în trei schimburi, iar calitatea acestora să nu fie afectată.

„Ministerul Educaţiei a transmis instrucţiuni în teritoriu pentru că nu ne dorim nici şcoală în trei schimburi, pentru că afectează durata orelor şi calitatea procesului educaţional şi nu ne dorim nici să existe un proces de învăţare în regim online exclusiv. Ceea ce ne dorim este să găsim soluţii, alte spaţii unde activitatea să poată să continue în condiţii cât mai apropiate de cele de normalitate”, a spus ministra, citată de Agerpres

„Au existat o serie de fonduri pentru reabilitări, consolidări, eficientizări energetice şi igienizările care se desfăşoară tipic pe perioada vacanţei de vară. (…) La sfârşitul săptămânii trecute, conform centralizării informaţiilor primite din teritoriu, aveam aproximativ 600 de unităţi de învăţământ care erau relocate, adică activitatea didactică se va desfăşura în alte incinte. Dintre care în jur de trei sferturi – în jur de 450 – sunt relocate total. În celelalte cazuri vorbim despre relocare parţială sau sunt în interiorul aceleiaşi unităţi de învăţământ. Majoritatea acestor relocări de activitate didactică se întâmplă pentru că au loc lucrări de reabilitare care exced durata vacanţei de vară”, a mai spus Ligia Deca.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.