fbpx

Deca: În toate şcolile, se dă semnalul pentru revenirea la ore

Profesorii vor reveni la ore în urma deciziei sindicatelor de a suspenda greva, a declarat Ligia Deca la finalul ședinței de guvern de luni. Ministrul Educației spune că situaţia şcolară a elevilor va fi încheiată la sfârşitul acestei săptămâni.

„Ministerul Educaţiei a luat toate măsurile pentru a menţine o stare de normalitate a calendarului şcolar şi pentru a nu amâna examenele naţionale, atât de importante pentru ca elevii să poată să-şi urmeze parcursul educaţional. În acest moment, odată cu anunţarea suspendării mişcării de protest, cadrele didactice se întorc în şcoli şi procesele educaţionale revin la normal, urmând ca, aşa cum am anunţat în cursul briefingului de ieri, să urmeze toate etapele fireşti: încheierea situaţiei şcolare, Evaluarea Naţională care începe cu probele scrise de luni, 19 iunie, şi apoi probele scrise ale examenului de Bacalaureat, cu echivalarea probelor de competenţe cu mediile de pe parcursul liceului”, a declarat Deca, potrivit Agerpres.

În legătură cu informaţiile conform cărora nu toţi membrii de sindicat au agreat suspendarea grevei, Deca a menţionat că semnalele pe care le primeşte sunt acelea că profesorii revin la ore.

„Consultările interne pe care membrii de sindicat le efectuează sunt, evident, apanajul dumnealor. Puteţi cere mai multe clarificări din partea domniilor lor. Semnalele pe care noi le avem este că, în toate şcolile, se dă semnalul pentru revenirea la ore”, a precizat Ligia Deca.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.