fbpx

OFICIAL Greva din Educație se suspendă

Foto: Drazen Zigic/Freepik

Greva din Educație se suspendă, sub rezerva că va fi reluată, dacă principiile enunțate în Ordonanța de Urgență privind salarizarea nu vor fi respectate, au anunțat sindicatele, într-un comunicat oficial.

Comunicatul, integral:

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de astăzi, prin articol distinct, a:

– principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public;

– acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată.

Anterior, un anunț transmis pe grupurile interne ale sindicatelor îi informa pe membri despre suspendarea grevei.

Anunțul a fost publicat în premieră de Educație Privată:

”In cadrul CNL ului ce s a încheiat acum câteva momente in urma ofertei primite de la Guvern, introducerea că articol in OU principiul potrivit căruia salariul de bază al debutantului va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, s a votat suspendarea grevei generale”, este anunțul primit pe grupurile de WhatsApp ale sindicatelor.

3 comments

 1. Chelar Emiluea spune:

  Cu siguranta nu au putut respecta orarul.lb.engleza o face cu prof. Ed.fizica cu prof, religia cunprof.etc
  Cu suguranta nu au putut respecta orarul?
  3 ore si vecinul.meu era acasa ?
  Pleca la 9 se intorcea la 12

 2. Melinda spune:

  V-ați bătut joc de copii!Cu ce sunt vinovați cei din clasele terminale?După 3 săptămâni de pauză au ieșit din ritm dar pe cine interesează asta .

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.