fbpx

Deca: Fac apel la profesori să supravegheze copiii, chiar dacă nu țin orele în timpul grevei

în timpul grevei

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut, la Digi24, un apel către profesorii care intenționează participe la greva de avertisment să supravegheze copiii, chiar dacă nu țin orele.

Apelul ministrului vine în contextul în care Simion Hăncescu, liderul FSLI, le-a cerut părinților să își țină copiii acasă în timpul grevei generale.

„Fac apel pe această cale la cadrele didactice care trebuie să desfășoare protestul la școală să supravegheze elevii chiar dacă nu țin orele, pentru că este absolut normal ca să nu avem sincope în procesul educațional și să nu aducem nici necazuri familiilor care știu că au copiii la școală în acel interval orar. Fac apel la cadrele didactice care știu că sunt extrem de responsabile”, a mai spus ministrul.

„Eu încă sper că nu ajungem în situația în care această formă de protest să fie declanșată. Am avut o întâlnire cu liderii sindicatelor pe 9 mai săptămâna trecută. Am discutat de ce putem face noi, de la Minister, pentru ca nemulțumirea să scadă și să nu existe premisele pentru un astfel de gest. Multe dintre lucruri nu țin de Ministerul Educației deloc. Mâine o să avem o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din preuniversitar, pentru că avem un proces pe care vrem să-l demarăm, negocierea contractului colectiv de muncă. Sunt incluse o serie de chestiuni care țin de concedii, faclități, măsuri de sprijin și sperăm să aibă loc și întâlnirile cu reprezentanții Guvernului care pot să avanseze discuții și vizavi de grila salarială, pentru că acolo este chestiunea care doare cel mai tare”, a mai explicat Ligia Deca.

1 comment

  1. Bristena spune:

    Nici nu s-a pus problema, să nu îi suprveghem.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.