fbpx

Deca: Creșterea salariilor în Educație se va face anul viitor pe baza unei estimări

Creșterea salariilor în Educație se va face anul viitor pe baza unei estimări, discuţiile pe acest subiect fiind „în curs”, afirmă Ligia Deca.

„Avem o estimare, de exemplu ceea ce înseamnă cheltuielile salariale în plus pentru respectarea angajamentelor legale luate odată cu creştereile salariale din luna iunie, avem un plus de 15 miliarde de lei numai pe creşterile survenite în acest an faţă de bugetul de anul trecut. Discutăm per ansamblu, bugetul este în elaborare şi avem un dialog tehnic pe acest subiect”, a explicat ministrul, potrivit News.ro.

Întrebată dacă poate oferi garanţii, în lipsa unei legi a salarizării unitare a personalului bugetar, că, de la 1 ianuarie anul viitor, salariul unui pofesor debutant va fi egal cu salariul mediu, aşa cum a promis Guvernul, ministru Educaţiei a răspuns: „PNL îşi doreşte ca toate promisiunile făcute cadrelor didactice şi personalului din învăţământ să poată fi ţinute. În lipsa legii salarizării unitare, facem toate eforturile, împreună cu reprezentanţii profesorilor, să ajungem în punctul în care şi ei să simtă că aşteptările cadrelor didactice din toată ţara sunt satisfăcute. Vă promit că Ministerul Educaţiei, ca şi până acum, va rămâne aproape de cadrele didactice şi vom susţine cauza redării prestigiului şi demnităţii în profesia didactică”.

Ligia Deca a mai spus că există discuţii între reprezentanţii Guvernului şi cei ai angajaţilor din sistemul de învăţământ pe acest subiect.

„Chiar în aceste săptămâni au avut loc mai multe întâlniri între reprezentanţii Guvernului, inclusiv domnul prim ministru, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi federaţiile sindicale din învăţământ tocmai pentru a discuta acest aspect. Un prim capitol a fost adresarea inechităţilor din sistem şi aici vorbesc, de exemplu, despre salariile personalului de conducere şi am avansat deja nişte propuneri tehnice de cum s-ar putea rezolva şi acum se discută, în funcţie de proiecţia de buget pentru anul următor, care vor fi creşterile posibile”, a declarat ministra Educației, vineri, la Sinaia.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.