fbpx

De dragul educației, Papa Francisc și-a ”trădat” echipa de fotbal de suflet

Sursă foto: Getty Images

Papa Francisc, un avid susținător al clubului argentinian de fotbal San Lorenzo, a devenit membru al unui club rival, pentru o cauză bună: promovarea unor centre educaționale, anunță publicația sportivă BeSoccer.com.

În ciuda sprijinului său pasionat pentru San Lorenzo, Suveranul Pontif a acceptat calitatea de membru al clubului din Buenos Aires Boca Juniors și a primit și un tricou personalizat.

„Sunt mândru să știu că Papa Francisc are deja cardul său de membru Boca și va primi tricoul cu semnătura sa”, a declarat președintele Boca, Jorge Ameal, pe Twitter.

Ameal a postat imagini cu momentul în care Francis și-a primit cardul de membru la Vatican, precum și prezentarea unui tricou Boca la Buenos Aires cu numele său și numărul unu pe spate care va fi oferit.

Prezentarea a făcut parte dintr-un parteneriat educațional între Boca și rețeaua de centre educaționale „Scholas Occurentes” susținută de Vatican.

Rețeaua educațională fost înființată în Buenos Aires chiar de către Papa Francisc, când era arhiepiscop romano-catolic în capitala Argentinei. Acum este prezentă în 190 de țări și reunește 400.000 de centre de educație patronate de Vatican.

Francisc, care joi împlinește 84 de ani, s-a născut în Buenos Aires, unde se spune că o persoană poate schimba orice, cu excepția echipei sale de fotbal.

Principalii rivali ai lui Boca sunt River Plate, în timp ce adversarii lui San Lorenzo sunt Huracan, dar este încă nemaiauzit pentru o persoană să susțină două echipe din același oraș.

Din 2008, atunci când a fost numit Arhiepiscop de Buenos Aires, Papa Francisc are calitatea de membru de onoare al echipei argentiniene San Lorenzo,  informează AFP. Vicepreşedintele clubului din Buenos Aires, Marcelo Tinelli, a declarat la postul Fox Sports că Suveranul Pontif  nu a renunţat să îşi susţină echipa preferată şi continuă să achite cotizaţia lunară. Pentru a fi socios la San Lorenzo, trebuie să plăteşti în fiecare an o sumă cuprinsă între 280 şi 590 de dolari americani. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *