fbpx

Baylab îi invită pe copii să descopere Știința de Acasă

Baylab

Una dintre cele mai mari bucurii ale copilăriei este jocul. Chiar și fără să-și dea seama, prin joc, cei mici reușesc să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare, iar obiectele banale pe care le au acasă, precum un balon, o sticlă sau, de ce nu, un ou, se transformă în veritabile instrumente de învățare, ajutându-i să tragă concluzii importante. Aceasta este viziunea Baylab – Laboratorul de Științe Bayer, un îndrăgit proiect educațional lansat în urmă cu 6 ani, în București și extins, între timp, la nivelul întregii țări, dar și în Republica Moldova. 

Începând cu luna decembrie, Baylab îi invită pe copii să descopere știința prin joc, cu ajutorul platformei online Știința de Acasă. Este prima ediție în format 100% digital, un răspuns la schimbările din ultimele luni, în care școala s-a mutat acasă, iar elevii, profesorii și părinții deopotrivă au tot mai mare nevoie de resurse educaționale accesibile, însă la fel de atractive.

În secțiunea dedicată, vizitatorii vor găsi o gamă largă de materiale – atât în format PDF, cât și video, dar și noutăți săptămânale, ce vor putea fi puse în practică acasă, fără prea multe pregătiri. Desigur, toate acestea sunt disponibile gratuit, păstrând conceptul tradițional Baylab.

“Poate că modul în care învață copiii a trecut printr-o serie de transformări importante, însă curiozitatea și nevoia lor de a descoperi lumea rămâne aceeași. Din 2014, Baylab a lansat o provocare: aceea a demonstra că știința poate fi și distractivă și, pe parcursul a 6 ediții, peste 30.000 de vizitatori s-au convins că ne ținem de cuvânt. Anul acesta mergem mai departe, cu o platformă online interactivă, și cu un mesaj extrem de simplu: Știința ajunge, acum, acasă”, spune Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare, Relații Publice, Știință și Sustenabilitate pentru Bayer România, Bulgaria și Republica Moldova.

Știința de Acasă – o bibliotecă de resurse utile pentru elevi, liceeni și studenți 

Educația este, pentru Bayer România, un domeniu de importanță fundamentală. De aceea, platforma Știința de Acasă include și secțiuni dedicate elevilor din învățământul liceal, dar și studenților. Mai exact:

EdMed: o colecție de sfaturi utile din domeniul educației pentru sănătate și a primului-ajutor, dezvoltate în parteneriat cu Asociația Caravana cu Medici;

LIFE & Science Talks: o arhivă de conferințe prin care specialiști Bayer din diferite domenii reușesc să creeze o punte între informațiile teoretice și aspectele practice, legate de piața muncii sau de parcursul profesional către care studenții aspiră. 

Platforma Știința de Acasă va fi actualizată în mod constant, pentru toate cele 3 proiecte. Cele mai noi informații vor fi disponibile pe pagina Facebook.com/BayerRomania

Articol susținut de Bayer România

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.