fbpx

Daniel David, rector UBB: Ce s-a întâmplat în Serbia se poate întâmpla și în România

Profesorul universitar Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, afirmă că un atac sângeros precum cel de la școala din Belgrad se poate întâmpla și în România.

”Ce s-a întâmplat în Serbia se poate întâmpla și în România, nu trebuie să trăim într-o iluzie. Important e cum ne comportăm pentru a preveni astfel de lucruri, sau dacă Doamne ferește apar, să avem reacții care să minimizeze consecințele. Când ai acces la arme… și la noi foarte mulți au acces la arme de vânătoare, când copiii nu mai au toleranță la frustrare, nu mai există diferența între a fi asertiv și a fi agresiv”, a spus Daniel David, într-un interviu acordat Digi 24.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai a subliniat că atacatorul de 14 ani din Serbia nu trebuie tratat ca o persoană normală care a avut o reacție neobișnuită: „Cred că este o problemă psihică, cred că este vorba despre psihopatologie acolo.”

Daniel David a menționat rolul părinților în a sesiza dacă sunt probleme care pot duce la astfel de comportamente ale copiilor lor. Totodată, și specialiștii ar putea anticipa aceste probleme, dacă se fac verificări medicale periodice. Școala de asemenea are un rol important, trebuie să fie pregătită pentru situații speciale și să țină violența la un nivel minim, cu mijloace adecvate de protecție, a subliniat Daniel David, în interviul acordat Digi 24.

Un băiat a fost arestat miercuri după ce a deschis focul într-o școală din Belgrad, au anunțat autorităţile locale, citate de CNN.

În atac au fost ucise nouă persoane, dintre care opt erau elevi. A noua victimă a fost paznicul școlii.

Presa sârbă îl descrie pe adolescentul care a ucis 9 persoane într-o școală din Belgrad drept ”un elev exemplar, fără probleme de comportament”. Părinții băiatului lucrează în sistemul medical, iar tatăl său este medic, precizează publicația Novosti.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.