fbpx

Dana Tufeanu, învăţătoare, oferă cazare refugiaților din Ucraina: Oamenii aceia ACUM au nevoie de noi

Dana Tufeanu, profesoară pentru ciclul primar în Pitești, a anunțat că le oferă cazare refugiaților din Ucraina. Ea a postat un anunț în acest sens pe grupul de Facebook ”Uniți pentru Ucraina”:

”Ofer apartament în Pitești, unde poate locui o familie cu copii mici. Ofer și masa și îmbrăcăminte, atât copiilor, cât și părinților însoțitori”, a scris Dana Tufeanu.
Contactată de Educație Privată, ea a explicat și de ce a luat decizia să facă acest gest:
”Îmi este oarecum jenă să răspund la întrebarea de ce am făcut public acest lucru. Consider că este normal ca fiecare dintre noi să facem ceva pentru oamenii aceștia. Pur și simplu nu este vremea vorbelor. Ci a faptelor.
Chestia asta că „suntem solidari” doar cu sufletul acum nu merge. Trebuie să fim solidari PRIN ACȚIUNE. Iar oamenii aceia ACUM au nevoie de noi. Fără zgomot mult. De zgomot de avioane și tunuri au plecat de la casele lor! Nu de vorbe frumoase, nu de invitații prost înțelese de către unii politicieni au nevoie refugiații ucrainieni, ci de adapost, hranâ, îmbrăcăminte. Sunt nevoi de bază în piramida lui Maslow. Nevoi EXISTENȚIALE. Nu de vorbe! De ACȚIUNE. Și nu peste o săptămână sau o lună. ACUM.
Iar când este vorba despre copii, nu pot rezista să ii văd suferind. Pur și simplu nu pot!
Dacă însă vor fi mai multe solicitări, am și două case pe Valea Topologului, pentru două familii. Le pun și pe acestea la dispoziție. Și nu vreau publicitate. Vreau doar ca exemplul să fie urmat de cât mai mulți români!”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.