fbpx

Dan Damaschin, preotul care organizează concerte pentru a ajuta 10.000 de copii să meargă la școală

foto: Facebook/ Dan Damaschin

Preotul Dan Damaschin din Iași organizează concerte caritabile cu cei mai apreciați artiști ai momentului, pentru a ajuta peste 10.000 de copii să meargă la școală.

Festivalul faptelor bune este inițiativa părintelui Dan Damaschin, iar banii adunați din vânzarea biletelor vor ajuta copii nevoiași din toată Moldova. Toți cei care și-au dorit să se alăture acestei cauze au plătit un bilet de 300 de lei, care asigură accesul unei familii pe durata întregului festival.

Preotul misionar Dan Damaschin vrea să echipeze astfel pentru școală 10.233 de elevi. Cu banii strânși la festival vor fi cumpărate rechizite, haine și toate cele necesare copiilor pentru a avea acces la educație.

Evenimentul are loc pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iași, unde vor urca pe scenă artiști precum Damian Drăghici, Irina Rimes, Nicoleta Nucă, Horia Brenciu sau Gașca Zurli. De asemenea, vor fi spectacole și în afara stadionului, pe o senă mai mică aflată la intrare, potrivit sursei citate.

Banii obținuți vor fi folosiți astfel încât peste 10.000 de copii să poată merge la școală. Filosofia preotului Damaschin este aceea că educația asigură, de fapt, demnitatea, iar acești copii își vor putea construi un viitor mai bun decât au în prezent părinții lor. 

Acest festival al faptelor bune este o invitație către comunitatea locală să se alăture acestei cauze și să dea o șansă în plus copiilor nevoiași. Evenimentul a început vineri, 18 august, și durează până duminică, 20 august.

Aceasta este a doua ediție, iar la ediția de anul trecut s-au strâns 400.000 de euro și 6.000 de copii au primit haine și rechizite pentru noul an școlar.  25.000 de oameni au participat anul trecut la festival dar numărul donatorilor a fost dublu, prin implicarea mediului de afaceri din Iași, potrivit TVR.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.