fbpx

Cum va funcţiona sancţiunea cu activități într-o sală separată pentru elevii indisciplinați

Photo 41815486 © Antoniodiaz | Dreamstime.com

Elevii  indisciplinați vor putea fi sancționați inclusiv prin plasarea lor într-o sală de clasă separată, unde vor face activități sub supravegherea unui cadru didactic.

Prevederea este inclusă în proiectul de Statut al elevului, document publicat în dezbatere, ieri, de Ministerul Educației.

Ce prevede proiectul:

”În cazul elevilor care în timpul orei de curs manifestă comportamente care aduc prejudicii activității de predare-învățare-evaluare, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, într-o sală din unitatea de învățământ stabilită pentru desfășurarea, de regulă, a unor activități de tipul: lectură suplimentară, completarea de fișe de lucru etc. În acest caz va fi informat, în scris, părintele/ tutorele/reprezentantul legal al elevului. Prin excepție, elevii cu cerințe educaționale speciale sunt preluați pentru a desfășura activitate cu personal specializat.”

Proiectul mai  prevede că pentru a fi sancționați, elevii trebuie să comită abaterile în perimetrul unității de învățământ preuniversitar, în cadrul activităților școlare sau în cazul celor extrașcolare organizate de cadre didactice în afara perimetrului unității de învățământ sau în cadrul activităților școlare sau în cazul celor extrașcolare desfășurate în mediul online.

în af per uni de înv sau în ca act șco sau în caz celor extr des în m online Elevii  indisciplinați

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.