fbpx

Cum arată „masa caldă” pe care o primesc elevii dintr-o comună din Brașov

foto: Facebook/Irineu Darău

Elevii școlilor din comuna Șoarș, județul Brașov, primesc hrană rece prin programul „Masă caldă în școli”, care „nu se poate numi nici măcar un sandviș sănătos”, atrage atenția senatorul USR Irineu Darău într-o postare pe Facebook în care a publicat și imagini cu mâncarea primită de copii.

„Un proiect bun și necesar adoptat de Parlament, dar implementat în bătaie de joc de unele administrații locale. Așa arată «masa caldă» oferită celor 308 elevi din școlile din comuna Șoarș. Două felii mari de pâine, două felii subțiri de salam, o felie subțire de cașcaval și una de castraveți. Asta nu se poate numi nici măcar un sandviș sănătos, darămite să se poată numi masă caldă sau masă sănătoasă!

Este o jignire față de copii și față de contribuabili să cheltuiești 15 lei pe o asemenea masă. Măcar atunci când este vorba de copii, administrația PNL ar trebui să lase deoparte interesele firmelor apropiate partidului. M-am luptat foarte mult pentru extinderea proiectului pilot la cât mai multe școli și nu accept ca administrațiile locale incompetente să-și bată joc în asemenea hal de copii!

De asemenea, nu pot accepta nepăsarea ministerului, care ține ochii închiși când e vorba de management și de supervizare. (…) Copiii au nevoie de o masă caldă și sănătoasă, exact așa cum prevede legea!”, afirmă senatorul Darău.

Guvernul a aprobat în luna octombrie, printr-o ordonanţă de urgenţă, creşterea de la 350 la 450 a numărului şcolilor care vor beneficia de programul „Masă caldă”. 

„A fost făcut un nou pas pentru combaterea abandonului şcolar prin adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru creşterea numărului de unităţi de învăţământ preuniversitar, dar şi, evident, a numărului de elevi care vor beneficia de programul ‘Masă caldă’. Astfel, a crescut numărul de unităţi de învăţământ preuniversitar care beneficiază de program, de la 350 la 450. Automat, creşte cu 38.000 numărul de elevi care vor beneficia zilnic de masă caldă”, declara ministrul Educației, Ligia Deca, la acea vreme.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.