fbpx

COSR: România să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028. În 2028, nu există Jocuri Olimpice de Iarnă

Photo 19438225 © Chi Wai Li | Dreamstime.com

Oficialii COSR l-au informat, astăzi, pe premierul Nicolae Ciucă despre inițiativa ca România să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028. 

În 2028, însă, nu există Jocuri Olimpice de Iarnă, așa cum reiese din calendarul oficial al Comitetului Internațional Olimpic.

Următoarele ediții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă vor avea lor la Milano/Cortina (2026), iar competiția este organizată o dată la fiecare patru ani.

Primele jocuri olimpice de iarnă au avut loc în 1924, în Franta. Până în 1992, jocurile s-au desfășurat în aceiași ani ca și jocurile olimpice de vară. Din anul 1994, ele au loc tot la patru ani dar decalate cu doi ani față de jocurile de vară.

Ce a transmis Guvernul în comunicatul despre întâlnirea cu COSR:

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu oficiali ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român. La întâlnire au participat președintele COSR, Mihai Covaliu, și secretarul general al COSR, George Boroi, alături de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.
Participanții au analizat stadiul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă  de la Beijing și starea infrastructurii sportive de înaltă performanță. Premierul și-a exprimat susținerea față de consolidarea bazelor sportive, subliniind necesitatea abordării cu maximă seriozitate a pregătirii sportivilor.
În cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028.

Pe pagina de Facebook a COSR apare, însă, precizarea că este vorba despre Jocurile Olimpice de Tineret:

Sursă foto principală: https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-winter-olympics-image19438225

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.