fbpx

”Copilul meu a fost bătut în clasă, iar școala nu face nimic!” Povestea unei mame care denunță complicitatea sistemului

Mirela T. este mama unui copil care este elev la Școala nr 33 din Constanța. Revoltată de faptul că fiul său este agresat în școală, iar profesorii și instituțiile o tratează cu indiferență, femeia a decis să facă public cazul băiatului său.

Educație Privată îi prezintă povestea, așa cum mama ne-a transmis-o. Am încercat să obținem și punctul de vedere al școlii, însă nicio persoană din conducerea acesteia nu a putut fi contactată. În măsura în care vom primi un punct de vedere, îl vom publica imediat.

Am decis să nu facem public numele elevului acuzat de bullying, pentru că este minor și îi protejăm drepturile. În plus, credem că, dincolo de comportamentul elevului, problema principală este a școlii și a celorlalte instituții abilitate să o gestioneze.

Acesta este mesajul mamei:

” Mă numesc Mirela T., sunt părintele elevului T.E. clasa a VII A de la școală nr 33 din Constanța. Va aduc la cunoștință următoarele :
Fiul meu dar și alți colegi de-ai lui, colegi cărora le este frică și nu povestesc părinților cele întâmplate, sunt amenințați de elevul XY. Fiul meu a fost mușcat, udat cu apă pe spate (iarna, fiul meu având o problema la plămâni fiind operat), împins, înjurat, amenințat că-l prinde singur, arunca cu bănci, scaune. Unele acte de violență s-au petrecut în timpul orelor de curs, profesorii asistând pasivi, fără a se lua o măsură împotriva delincventului .Am făcut sesizare d-nei director, dirigintei, toți dau din umeri ca nu au ce sa facă, cât sa mai toleram acest individ, pana se va întâmpla ceva mai grav, cum probabil aveți cunoștință din mass media. Se presupune ca ne trimitem copii la școală în siguranță dar vad ca nimeni nu da doi bani pe siguranță lor. 

În timpul orelor de curs sare la bătaie, jignește, înjura colegii, scuipă, profesorii asistă pasivi la acest comportament, replica lor fiind <potolește-te, scrie>. Umblă în gențile unora pentru a le sustrage bani. Își bate joc de unii profesori, plesnește unii colegi peste cap, strica bunurile școlii. În ziua în care s-a întâmplat ultimul incident cel cu muscatul de umăr, am mers la școală pt a-i cere socoteală, elevii aveau ora chiar cu diriginta, am întrat în clasa l-am tras la răspundere , i-am zis să- mi lase copilul în pace, bineînțeles ridicând tonul la el, ca o să vină soțul meu la școală pentru a avea o discuție cu el, diriginta asistând. Mi-a spus să merg la poliție pentru a face plângere, pentru că școala nu are ce sa facă decât să-i scadă nota la purtare. Poate fi transferat doar la cererea părinților, dar aceștia nu sunt de acord, mi s-a mai spus ca au făcut referate, s-a discutat în consiliu, dar nu s-a schimbat nimic. Nu pot aștepta să se întâmple ceva mai grav pentru a lua școala atitudine, nu cred ca nu există o soluție pentru a scăpa.

Unii dintre colegii i-au spus fiului meu ca nu trebuia sa povestească acasă ce s-a întâmplat. Mă aștept să existe repercusiuni pentru că am făcut public cazul. Școala nu știe decât sa ceară bani, pentru paza chipurile, paznic ce stătea doar pe scaun la întrarea elevilor, în timp ce în clase se omoară între ei.

Sâmbătă, 25 mai, am făcut plângere la Poliție.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.