fbpx

Copii intoxicați cu antibiotice, victime ale analfabetismului funcțional: medicul recomandase 2 comprimate și jumătate, mama le-a dat 2 folii și jumătate

sursă foto: IGAV

 6 copii cu vârste între 3 și 16 ani au fost intoxicați cu antibiotice, după ce mama lor nu a înțeles recomandările medicului și le-a dat o doză mult mai mare decât cea indicată.

„Era vorba de două comprimate și jumătate per doză și mama a înțeles două folii și jumătate – undeva la 30 de comprimate”, a declarat dr. George Sarzea, de la SAJ Călărași, potrivit Europa FM.

Potrivit medicului, este vorba despre o familie care primea „un tratament specific cu un antibiotic cu efecte adverse destul de mari.”

”Dintr-un accident, părinții au dat tot tratamentul într-o singură doză. Este vorba despre 6 copii cu vârste între 3 și 16 ani, din care o fetiță de 6 ani a fost preluată inconștientă de elicopterul de la București. s-a intervenit cu 3 elicoptere – București, Constanța și Galați”, a explicat pentru Europa FM Dr. George Sarzea, de la SAJ Călărași.

„Copiii cei mai gravi, deci inconștienți, au fost preluați de elicopterul de la București și sunt transportați la spitalul Grigore Alexandrescu. Ceilalți doi copii, în stare mai gravă, au fost preluați de elicopterele Constanța și Galați și merg tot la Grigore Alexandrescu, iar cei 3 copii stabili au fost preluați de mașina de victime multiple SMURD, medicalizată de echipajul de medici SAJ”, a mai spus Dr. George Sarzea, de la SAJ Călărași.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.