fbpx

Consilier prezidențial: România va primi studenți din statele africane. Vor învăța cum să lupte cu schimbările climatice

Photo 116816412 © Nitsuki | Dreamstime.com

România va primi studenți din statele africane, pe care îi va învăța cum să lupte eficient cu schimbările climatice, a anunțat, într-un interviu acordat Digi24.ro, Alexandra-Maria Bocșe, consilier de Stat pentru Climă și Sustenabilitate.

”Este nevoie de oameni pregătiți, care să înțeleagă impactul. Noi avem o tradiție cu țările africane prin care foarte mulți medici din statele africane au venit, au făcut școală în România și s-au întors și au contribuit la dezvoltarea societăților lor. Ne dorim să extindem aceste programe care, tradițional, au acoperit zone ca medicina, spre domenii care au în centru problematica schimbărilor climatice”, a afirmat consilierul prezidențial.

”Este o linie de colaborare la care ne gândim și nu numai cu statele africane. România a luat inițiativa în ceea ce privește educația și dezvoltarea de competențe verzi cu privire la tranziția climatică și vreau să vă dau puțin context. Din 1992 în Convenția Cadru a ONU privind schimbările climatice sunt paragrafe dedicate educației. De asemenea, în Acordul de la Paris există paragrafe dedicate. Din păcate, educația a fost vitregită pentru că până acum nu a fost abordată la nivel de șefi de state. La inițiaviva președintelui Iohannis , în acest an, a avut loc un eveniment legat de educație și competențe pentru tranziția verde care a reunit alți opt șefi de stat și de guvern. Aici vorbim de țări cum ar fi Ruanda, reprezentată de președinte, dar și foarte multe state din regiunea noastră și aici mă refer la Polonia, Estonia și alte țări din Flacul Estic. Noi identificăm faptul că avem probleme comune în această regiune”, a mai spus oficialul.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/climate-change-global-warming-environmental-day-concept-burning-leaf-land-cracked-earth-metaphor-drought-green-image116816412

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.