fbpx

Concurență ca la Medicină în creșele de stat din Sibiu: Șase pe un loc

În creșele din Sibiu este o concurență asemănătoare cu cea de la facultățile de Medicină, relatează publicația locală ”Turnul Sfatului”.

Potrivit sursei citate, la finalul lunii iunie fost încheiată situația înscrierii în creșele din municipiul Sibiu. Concurența copiilor este de șase pe loc, după cum arată tabelele făcute de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Pentru întreg orașul sunt doar nouă creșe de stat cu 220 de locuri în total și au fost depuse peste 1.000 de cereri și tot pete 1.000 au fost respinse.

Toate aceste cereri înseamnă copii rămași fără un loc în unitățile de învățământ de stat spre disperarea părinților care trebuie să găsească alte variante pentru copiii lor. Cei care își permit să plătească până la 1.600 de lei pe lună aleg creșele private, pentru ceilalți însă, este mult mai greu.

Ruxandra, mama unui copil care are nevoie de un loc în creșă, le-a povestit jurnaliștilor de la Turnul Sfatului experiența pe care a avut-o cu înscrierea copilului:

„Dacă el ar fi fost înscris anul trecut la creșă ar fi intrat anul acesta la grădiniță, lucru care nu mi se pare normal și logic dar nu am cu cine să mă cert. Acestea sunt legile lor. N-am avut ce să fac așa că urmează ca băiatul meu în noiembrie să împlinească vârsta de trei ani și să stea încă un an acasă pentru că nu îmi permit să-l dau la privat. Mi se pare absurd că încetinesc dezvoltarea copilului. Băiatul meu nu socializează cu alți copii, nu comunică pentru că eu, din păcate, nu îmi permit să stau toată ziua în parc ca el să se joace cu alți copii și să vorbească cu ei. Are un vocabular limitat pentru vârsta pe care o are. Mai în glumă, mai în serios, spun că o ajung să-i țin acasă până în clasa 0”, spune Ruxandra.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.