fbpx

Cluj: Elevii unui liceu cumpără mâncare de la firma de catering a directoarei

Directorul Liceului Tehnologic „Vlădeasa” Huedin, Cristina Șaitiș, face afaceri pe banii instituției școlare pe care o conduce, anunţă publicaţia Bună Ziua Cluj. Potrivit sursei citate, firma de catering deținută de Șaitiș, Lia Events & Catering SRL, a semnat un contract cu Fundația pentru Școală în vederea asigurării unor servicii pentru programul afterschool destinat elevilor și cadrelor didactice din ciclul primar cu predare în limba maghiară din cadrul Liceului Tehnologic „Vlădeasa” Huedin.

Articolul 234, alin. 5, lit. a din Legea educației naționale 1/2011 prevede următoarele: „Nu pot ocupa posturile didactice, de conducere sau de îndrumare și de control în învățământ persoanele care desfășoară activități incompatibile cu demnitatea funcției didactice, cum sunt:

a) prestarea de către cadrul didactic a oricărei activități comerciale în incinta unității de învățământ sau în zona limitrofă”.

Cristina Șaitiș ocupă funcția de director al Liceului Tehnologic „Vlădeasa” Huedin, din data de 1 septembrie 2020. La numai o lună de la numirea sa în funcție, firma deținută de Cristina Șaitiș, Lia Events & Catering SRL, a încheiat un contract cu Fundația pentru Școală în vederea asigurării unor servicii de catering care constau în pregătirea şi punerea la dispoziție a meniurilor în incinta Liceului Tehnologic „Vlădeasa” Huedin, pentru maxim 73 persoane pe zi (elevi și cadre didactice), fiind stabilit un preț de 10 lei/meniu.

Colaborarea dintre firma deținută de directorul Cristina Șaitiș și Fundația pentru Școală a început la data 12 octombrie 2020 și s-a întins pe o perioadă de 144 de zile de școală, până la data de 18 iunie 2020, perioadă în care Lia Events & Catering SRL a încasat nu mai puțin de 105.120 de lei. Manevra s-a repetat și în anul școlar 2021-2022. Potrivit surselor firma directoarei Șaitiș a livrat mâncare în fiecare zi de curs la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” Huedin., relatează jurnaliștii de la Bună Ziua Cluj.

Cristina Șaitiș a fost contactată telefonic pentru a-i cere un punct de vedere cu privire la cele întâmplate, însă aceasta a evitat să răspundă clar întrebărilor adresate. 

„Unde duc eu în unitatea de învățământ? Nu este adevărat. Se livrează în multe alte părți, dar nu la liceu. Nu mai este programul respectiv. În ce perioadă?”, a fost răspunsul Cristinei Șaitiș. 

După ce reporterii sursei citate i-au reamintit că perioada în care a semnat contractul cu Fundația pentru Școală coincide cu perioada în care a fost numită în funcția de director al Liceului Tehnologic „Vlădeasa” Huedin, aceasta a comunicat că are un drum important de făcut, urmează să se urce în mașină și nu poate să se concentreze pentru a ne oferi un răspuns clar în acest sens. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.