fbpx

Clotilde Armand: Am primit asigurări că baza ”Cireșarii” va fi deschisă în câteva zile

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, anunță că a avut o discuție cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în legătură cu Baza Sportivă ”Cireșarii”, care urmează să fie preluată de primărie.

Armand spune că instituția pe care o conduce are resurse pentru amenajarea bazei.

Anunțul făcut de Clotilde Armand:

Am avut o discuție cu dl ministru Sorin Mihai Cimpeanu pentru situația de la Baza Sportivă „Cireşarii”.
Este revoltător și de neînțeles de ce o bază sportivă de tradiție, așa cum este Baza Sportivă „Cireșarii”, amenajată încă din anul 1947 și aflată de zeci de ani în administrarea Ministerului Educației să fie într-o stare avansată de degradare și să stea închisă de peste 20 de ani. Iar copiii din Capitală să nu aibă unde să facă sport în condiții civilizate.
Am primit asigurări că baza va fi deschisă în câteva zile. Primăria are resurse să o amenajeze și să o întrețină. Voi continua să fac tot ce ține de mine pentru ca acest loc să fie deschis din nou comunității.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat, într-un interviu acordat DCNews, că vrea să transfere cluburile școlare și palatele copiilor la autoritățile locale, cu condiția să păstreze obiectul de activitate 10 ani.

„Aș vrea să vă spun un lucru în premieră. Am luat decizia de a propune Guvernului un exemplu de descentralizare. Mai exact, toate palatele copiilor, toate cluburile școlare – Clubul Cireșarilor, de exemplu – să treacă din administrarea centralizată a Ministerului Educației către autoritățile locale”, a spus Cîmpeanu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.