fbpx

Cîțu întoarce decizia lui Ciucă: Adriana Radu de la ”Sexul vs. Barza”, numită în CES

Premierul Florin Cîțu a anulat decizia fostului premier interimar Nicolae Ciucă și a numit-o în Consiliul Economic și Social pe Adriana Radu, reprezentanta asociației Sexul vs. Barza. Decizia de numire a apărut în Monitorul Oficial.

Decizia lui Nicolae Ciucă de a nu o numi pe Adriana Radu în CES a provocat numeroase proteste în rândul societății civile.

”Sexul vs. Barza” este o asociație care militează pentru educație, consiliere și advocacy privind drepturile și sănătatea reproductivă și sexuală

”Adriana Radu este singura candidată câștigătoare care nu a fost desemnată în Plenul CES, ceea ce indică respingerea de către Guvern a prezenței unei voci de sprijinire a drepturilor femeilor și egalității de gen, în contextul în care România înregistrează printre cele mai mari rate de graviditate în rândul minorelor, de violență domestică împotriva femeilor,  o atitudine laxă a sistemului de justiție față de abuzurile fizice, psihice și sexuale împotriva acestora și multiple alte atacuri împotriva drepturilor femeilor și a minorităților sexuale. Acest act este cu atât mai revoltător cu cât una dintre persoanele desemnate – domnul Horia Nicolescu Mihai, din partea Asociației pentru Securitate la Incendii – nici măcar nu a candidat în cadrul procesului electoral menționat și nu pare a îndeplini criteriile minimale stabilite cu acordul Guvernului pentru candidați, având ultimul bilanț contabil depus în 2016 și nefiind disponibile public informații despre eventualele proiecte desfășurate în ultimii ani”, au declarat reprezentanți ai societății civile într-o scrisoare deschisă, făcută publică în urma deciziei lui Nicolae Ciucă.

Consiliul Economic și Social are rol esențial în procesul legislativ al guvernului, pentru că analizează și avizează toate proiectele de acte normative inițiate de Executiv.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *