fbpx

Cîţu, despre măsurile pentru lucrătorii esențiali: Eu înclin spre testare, din surse proprii

Premierul Florin Cîţu a anunțat că oficialii guvernamentali  discută despre posibilitatea testării periodice sau a vaccinării obligatorii pentru anumite categorii profesionale, precum personalul medical, personalul din învăţământ, angajaţi din sectorul public și cei din centrele pentru vârstnici. 

Cîțu a precizat că nu a fost luată încă o decizie. El a afirmat că preferă varianta în care acei membri din respectivele categorii profesionale care nu doresc să se vaccineze se vor testa pe propria cheltuială.

 

„Eu nu am susţinut vaccinarea obligatorie. În continuare ne uităm la variante, eu am vorbit de testare. Sunt anumite profesii, medici, de exemplu, care intră în contact cu pacienţii, unde trebuie să fim foarte atenţi”, a spus Cîțu la TVR, citat de Digi 24.

„Pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puţin testată, dacă nu vaccinată. Este o discuţie despre vaccinarea obligatorie pentru acest personal, nu e luată o decizie. Înclin în acest moment să merg spre testare şi pentru că vaccinul este gratuit, testarea se va face din surse proprii”, a adăugat el.

„Par până la urmă trebuie să ne gândim că vorbim de sănătatea pacienţilor şi putem, prin comportamentul nostru, dacă nu suntem vaccinaţi putem să răspândim acest virus către pacienţi care vin să se trateze de altă boală”, a spus Cîţu.

Premierul a precizat  că alte categorii profesionale luate în calcul în acest context sunt  cadrele didactice, personal din sectorul public.

FSLI și FSE Spiru Haret, cele mai importante sindicate din învățământ, au susținut, într-un comunicat dat publicității astăzi, că testarea obligatorie a angajaților din Educație pe banii lor este ”ilegală”. Cele două organizații spun că vor da statul în judecată, dacă această măsură va fi aplicată.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.