fbpx

Ciprian Ciucu: Sălile de sport din cadrul școlilor și căminele vor fi ocupate cu refugiați. Trebuie să ne obișnuim cu ideea că vom face un efort

Sursă foto: Crucea Roșie

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, atrage atenția că va fi necesar ca românii să se obișnuiască cu mici momente de disconfort, dată fiind situația dificilă din Ucraina. Printre acestea, el enumeră și faptul că săile de sport și căminele școlilor vor fi, o perioadă, ocupate cu refugiați, care vor găsi aici adăpost după ce au plecat din Ucraina din cauza războiului.

Ce spune Ciprian Ciucu:

Veștile care vin din estul României nu sunt bune. Pe canale neoficiale aflu că Putin se pregătește ca în cca. 2 zile să atace Odesa, oraș cu o populație de cca. 900.000 de oameni. Acest lucru are consecințe majore pentru Republica Moldova și, implicit, pentru țara noastră.

De la Odesa la Tiraspol sunt cca. 100 de km, iar de la Tiraspol la Chișinău încă cca. 50 de KM (cam ca de la București la Ploiești). În acest moment, doar în Chișinău, sunt cca. 10.000 de refugiați ucraineni.
Trebuie să ne obișnuim cu ideea că lucrurile în loc să se liniștească, inclusiv pentru noi, vor fi mai dificile. Spre deosebire de gașca kaghebistă de la Kremlin, noi suntem oameni și nu putem fi indiferenți la suferința altor oameni, suferința vecinilor noștri.

Trebuie să ne obișnuim cu ideea că:
(1) vom face un efort, un efort umanitar și că trebuie să alocăm bugete, inclusiv din bugetele autorităților locale;
(2) vom avea mici momente de inconfort (nici pe departe comparabile cu ce trăiesc oamenii care au fost bombardați). De exemplu, sălile noastre de sport din cadrul școlilor, căminele, vor fi ocupate cu refugiați ceea ce va interfera cu procesul de educație;
(3) va trebui să împărtășim cu acești oameni sistemul nostru medical sau diferite servicii sociale (de ex. copii fără părinți, care au nevoie de sprijin si asistență);
(4) va trebui să flexibilizăm piața forței de muncă pe termen mediu și să le oferim posibilitatea să trăiască demn acelora care nu doresc să plece mai departe. Și altele…

Sunt convins că românii, sunt convins că bucureștenii sunt oameni cu suflet mare și că vom face tot ce putem pentru a mai ușura din suferința acestor oameni care vin la noi pentru a-și salva viața, pentru că nu au alte alegeri.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.