fbpx

Cîmpeanu: Școlile în care se învață într-un schimb ar putea începe programul mai târziu

Photo 21621179 © Aprescindere | Dreamstime.com

Școlile în care elevii învață într-un singur schimb ar putea începe orele de curs mai târziu, a susținut Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, într-un interviu acordat Pro Tv.

Ministrul a precizat că decizia de decalare a programului trebuie luată descentralizat, însă el încurajează o astfel de abordare.

Reporter: Se va schimba orarul elevilor de începere a orelor? – toți în același timp la ora 8 dimineata, când se creează haos în trafic, dar care afectează și performanța elevilor? Acum, când programul adulților este mult mai flexibil, mai ales după pandemie?

Sorin Cîmpeanu: ”Din punctul meu de vedere, ca ministru al Învățământului, acest lucru trebuie să fie susținut. Sunt școli în care se învață în două-trei schimburi, din păcate – aici ești obligat, pentru că trebuie să valorifici durata întregii zile, dar acolo unde se îinvață într-un singur schimb, da, acolo școlile au libertatea – și inspectoratele școlare -, iar eu, ca ministru, susțin acest lucru – să își adapteze programul orar.”

Reporter: Deci ar putea decide să ajungă oricând, între 8 și 10 la școală…

Sorin Cimpeanu: ”Nu uitați însă, că într-o clasă cu 30 de elevi, părinții vor avea așteptări și dorințe diferite – unii vor vrea să înceapă la 8, la 9 sau la 10. Acest lucru va putea fi decis la nivelul fiecărei școli. Și da, încurajez aceste lucruri.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.