fbpx

Cîmpeanu: Școala online a fost un adevărat dezastru

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a descris drept ”un adevărat dezastru” școala online, referindu-se nu doar la România, ci și la alte țări.

Întrebat, la Digi 24, ce așteptări are de la acest an școlar, ministrul a răspuns: ”Să putem să îl încheiem în normalitate deplină, să putem să susținem examenele naționale fără probleme, să putem să eliminăm școala online pentru că a fost un adevărat dezastru pentru școala românească. A fost un dezastru inclusiv pentru statele care s-au considerat a fi cele mai pregătite.”

”Îmi doresc cât mai multă școală cu predare fizică. Și așa una dintre cele mai mici consecințe este deformarea gravă a rezultatelor evaluării online. Ați văzut: 53 % cu media peste 8.50.  

Îmi doresc ca măcar examenele să se desfășoare complet inclusiv cu probele de competențe, pentru a vedea cât am pierdut. Dacă nu vedem cât de mult am pierdut, nu putem lua deciziile corecte pentru a recupera aceste pierderi,” a adăugat Sorin Cîmpeanu.  

Referitor la cazurile de profesori care lipsesc de la ore pentru că sunt infectați sau se află în izolare, ministrul a spus: ”Este o mare problemă faptul că mulți profesori sunt infectați sau în izolare. Însă la nivelul țării erau 3376 clase cu activitatea fizica suspendată, adică puțin peste 2 % din numărul total de clase, și așteptăm raportările de mâine. Va fi mai mult pentru că suntem pe trend crescător. Că va fi 3 sau 4 % vom vedea, dar important este că restul de 96 sau 97 la sută vor funcționa normal,”

Potrivit ministrului, testele de salivă au confirmat în ultimele zile infectarea a 2.000 de copii: „Deci am putut să contribuim la abordarea precoce, ca să nu genereze forme grave pentru 2.000 de copii. Eu cred că 2.000 de copii sunt importanți. Acești 2.000 de copii, dacă nu ar fi fost detectați prin teste salivă, ar fi mers în continuare în comunități, cea mai bună parte dintre ei. Ar fi generat o propagare mult mai mare. 2.000 de copii pot infecta foarte ușor 20.000 de alți colegi”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.