fbpx

Cîmpeanu: Îngrijorarea cu privire la efectele crizei sanitare asupra școlii se confirmă

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, s-a declarat îngrijorat de faptul că tot mai puțini absolvenți de liceu se înscriu la bacalaureat, afirmând că este unul dintre efectele crizei sanitare din ultimii doi ani.

„Avem puțin peste 126 de mii de candidați înscriși anul acesta. Anul trecut am avut peste 133 de mii, în 2022 peste 155 de mii de candidați. Este îngrijorător acest trend descrescător din două motive. Sigur, motivele ce țin de demografie sunt cât se poate de clare, dar îngrijorarea pe care mi-am exprimat-o cu privire la efectele perioadei de criză sanitară din păcate se confirmă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, potrivit Euronews.

Examenul de bacalaureat 2022 (prima sesiune) a începuta luni, 6 iunie, cu probele de evaluare a competențelor, programate în intervalul 6 – 16 iunie.

Conform datelor înregistrate și transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului de bacalaureat, 126.454 de absolvenți de liceu (111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare), transmite Ministerul Educației.

În anul 2021, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare.
În anul 2020 s-au înscris 155.639 de candidați în prima sesiune.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.