fbpx

Cîmpeanu: În maximum 3 ani, în România nu va mai exista nicio şcoală cu grup sanitar neconform

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că s-au făcut progrese în privinţa autorizării la securitate de incendiu a unităţilor şcolare, însă nu sunt importante, deoarece normele nu s-au schimbat radical, relatează Agerpres. Ministrul a adăugat că în doi ani, maximum trei ani, în România nu va mai exista şcoală cu grup sanitar neconform.

„Infrastructura şcolară se găseşte în administrarea unităţilor administraţiei publice locale. Reamintesc faptul că am spus că suntem în plină perioadă de consultări la nivelul fiecărui judeţ, prin intermediul prefecturilor, pentru a vedea ce au făcut autorităţile locale. Nu Ministerul Educaţiei încheie contracte de lucrări pentru a putea cunoaşte termenul de execuţie asumat prin contracte, pentru a putea monitoriza lucrările care fac obiectul contractului încheiat de către multe sute de UAT- uri.

Dacă vă referiţi la şcolile care înregistrează neconformităţi din perspectiva autorităţilor de securitate la incendiu, aş vrea să vă spun că s-au făcut progrese, dar ele nu sunt importante, pentru că normele nu s-au schimbat radical, în aşa fel încât să poată fi judecate mai obiectiv, după nişte criterii care să fie cu un grad de exigenţă conform realităţilor. Şi vă reamintesc faptul că avem criterii pe baza cărora se pot obţine aceste autorizaţii care sunt mult mai exigente decât în multe alte state; aceste criterii nu sunt elaborate de către Ministerul Educaţiei, sunt elaborate de Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă”, a afirmat Cîmpeanu la o conferinţă de presă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.