fbpx

Cîmpeanu, despre manualele noi de clasa a 9-a: Nu știu răspunsul. Dumnezeu e mare!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, la Adevărul Live, că nu știe când elevii de clasa a 9-a vor avea manuale noi, adaptate noii programe. ”Dumnezeu e mare!”, a fost replica noului ministru.

”Nu-i așa că e o întrebare grea? Nu știu răspunsul la întrebarea asta. Eu sunt dispus să fac tot ce e posibil ca să avem o minimă șansă. În preajma Crăciunului, Dumnezeu e mare” , a spus Cîmpeanu. El a mai spus că, matematic, nu vede cum manualele ar putea fi la dispoziția școlarilor în anul 2021.

Cîmpeanu a dat, însă, asigurări că Ministerul va face tot ce este posibil pentru a rezolva această problemă. În plus, Cîmpeanu s-a declarat convins că, până în toamnă, elevii din clasa a noua vor avea o nouă programă.

Cîmpeanu a vorbit despre noile manuale și dimineață, la ceremonia de preluare a mandatului.

El a spus că este foarte puțin probabil ca elevii de clasa a 9-a să aibă manuale, pentru că licitaţia nu a fost finalizată.

”Este prioritate zero, ne dorim cu toții profesori, elevi, părinți, reîntoarcerea cât mai grabnică la școală. În principal trebuie să fie responsabilitate (…) Planurile cadru nu sunt aprobate, nu avem curriculum aprobat, nici licitația pentru elevii de clasa a 9-a. Este foarte puțin probabil ca elevii de clasa a 9-a să aibă manuale. Ne dorim o organizare clasică a examenelor”, a spus ministrul.

 Cîmpeanu a mai declarat, la ceremonia de preluare a mandatului. că grădinițele și ciclul primar vor fi prioritare atunci când vor fi luate deciziile cu privire la deschiderea a școlilor.

”Este prioritate zero analiza acestor evoluții și luarea celei mai bune decizii, în sensul în care ne dorim cu toții reîntoarcerea cât mai grabnică la școală. Prioritizarea cu siguranță aceasta va trebui să fie: în primul rând grădinițe și învățământ primar, apoi gimnaziu și liceu”, a spus noul ministru.