fbpx

Cîmpeanu: E păcat să spunem că cineva nu poate să conducă bine mașina pentru că nu știe să gătească

Noul ministru al Educației i-a răspuns liderului USR-PLUS Dacian Cioloș, care a criticat numirea sa la MEC. ”E păcat să spunem că cineva nu poate să conducă bine mașina pentru că nu știe să gătească”, a declarat Cîmpeanu, la Digi 24.

Cîmpeanu a spus despre Cioloș că „a fost la începutul anilor 90 la conducerea PUNR (Partidul Unității Națiunii Române, n.red.), apoi a fost ministru întrun guvern liberal minoritar – foarte bine – apoi a fost susținut comisar european – excepțional – de către PDL, apoi s-a întors într-un guvern tehnocrat cu susținere PSD, pentru a fonda partidul PLUS. Le numărăm, câte ies? E păcat să spunem că cineva nu poate să conducă bine mașina pentru că nu știe să gătească”.

„Referitor la acuzații, eu nu înțeleg foarte bine un lucru. De ce nu se pot diferenția lucrurile. Sunt curios dacă cineva poate spune că pe parcursul carierei sale nu a făcut nicio greșeală. Acuzația de traseism politic aș vrea s-o lămuresc: Am intrat pentru prima oară în politică în anul 2016, după ce am făcut parte apolitic dintr-un guvern politic, susținut de ALDE într-un guvern cu PSD. Am fost pentru prima oară membru ALDE în 2016, am părăsit acest partid în mod voluntar pentru a construi o altă inițiativă, de centru-dreapta – Pro România. Nu am avut șanse cu acest proiect, din care am fost exclus. Și acum în PNL. Cam asta e tot”, a spus ministrul Educației.

Cu privire la acuzațiile de plagiat în cazul lui Victor Ponta și Gabriel Oprea, el a recunoscut că a greșit în mandatul anterior de ministru al Educației.

„Mi s-a propus intrarea în politică în calitate de ministru, intrarea în guvern. În data de 11 decembrie 2014, când nu știam cine sunt membrii guvernului, ce partide sunt la putere, eram complet dezinteresat de politică. Câteva zile mai târziu a apărut o ordonanță de urgență, 94, prin care se instituia posibilitatea renunțării la titlul de doctor. A fost poate o eroare din partea mea că nu am înțeles la timp acest mecanisme, însă am introdus un articol prin care această renunțare se făcea printr-o metodologie promovată de ordin de ministru, pe care nu l-am mai dat și nimeni nu a mai renunțat la titlul de doctor. Da, absolut (că a fost o greșeală, n.red.). La vremea respectivă mi s-a părut a fi o cale de ieșire dintr-un impas, de care am luat la cunoștință cu două zile mai devreme”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.