fbpx

Cîmpeanu, despre liceele cu rata de promovare zero la Bac: Nu poate fi doar vina elevilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că 42 de licee au avut rata de promovare zero la Bacalaureat, iar în 74 de licee din totalul de 1.393 au înregistrat o rată de promovare la Bacalaureat de 100%, relatează AGERPRES.

„74 de licee din totalul de 1.393 de licee în care promovarea a fost de 100%”, a spus Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

„Din păcate, avem un număr de 42 de licee din totalul de 1.393 în care promovare a fost zero. (…) Am avut alte 11 licee în care un singur candidat a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. Avem probleme foarte grave la nivelul acestor licee. Nu poate fi doar vina elevilor. Cu siguranţă acolo procesul de predare-învăţare trebuie să fie mult îmbunătăţit”, a spus ministrul Educaţiei. 

Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2022) au fost afișate astăzi, 1 iulie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat.

După soluționarea contestațiilor, numărul candidaților promovați este de 91.332, cu 2.741 de candidați mai mult decât anul trecut, deși numărul celor înscriși a fost inferior (7.211 candidați în minus, comparativ cu 2021). Rata cumulată de promovare (toate promoțiile) este 75,2%, superioară cu 1,9%, în raport cu rezultatele inițiale (73,3%) și cu 5,4% față de prima sesiune a anului trecut (69,8% – rată de succes în anul 2021).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.