fbpx

Cîmpeanu: De luni, vor putea să meargă la şcoală sau la grădiniță 90% din elevi și preșcolari

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, în această seară, la TVR că de luni vor putea merge la școală sau la grădiniță, cu prezență fizică, 2,6 milioane de elevi și preșcolar. ”Înseamnă 90% din total”, a precizat ministrul.

Cîmpeanu a mai precizat că nu este nevoie de alte dispoziții legale în acest sens, pentru că ordinele de ministru, publicate, deja, în Monitorul Oficial, reprezintă actele normative necesare pentru ca elevii să meargă la cursuri.

CNSU a aprobat, azi, desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în școlile din toate localitățile în care incidența COVID pe ultimele 14 zile este mai mică de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului școlilor. Ulterior deciziei CNSU, ministrul Educației și cel al Sănătății au modificat ordinul comun, pentru a include noile prevederi.

Lista cu incidențele din fiecare localitate a fost publicată, vineri, de Ministerul Educației. Este disponibilă, integral, aici: Incidenta pe localitati 19.11.2021

„Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”, potrivit Hotărârii CNSU.

„La nivel naţional rata este astăzi 4,36 la mie, în Bucureşti, spre exemplu, este 4,76 la mie şi sunt 18 judeţe care în ansamblul lor au o rată de infectare mai mică de 3 la mie. Practic, în mai bine din jumătate din teritoriul ţării, luând în calcul cele 1.724 de UAT-uri, rata de infectare este de sub 3 la mie. De luni, în aceste localităţi copiii din grădiniţe şi elevii din şcoli vor putea merge cu prezenţă fizică fără a ne mai raporta la rata de vaccinare a personalului din şcoli”, a declarat, ieri, Sorin Cîmpeanu.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.