fbpx

Cîmpeanu: Dacă rămân fără serviciu la Guvern, s-ar putea să mă înscriu la a doua facultate

Sorin  Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că, după reforma legislativă a Educației, ar putea să se înscrie la a doua facultate, dacă nu va mai deține funcția în Executiv.

„Având în vedere planurile pe care le avem şi în care eu cred şi care se numesc “România Educată”, universităţile româneşti vor arăta atât de bine încât rămânând fără serviciu la Guvern, s-ar putea să mă înscriu, încă o dată, pentru a doua facultate”, a declarat Cîmpeanu, citat de Europa FM.

Într-o intervenție la postul de radio menționat, ministrul a mai declarat: ”

Sorin Cîmpeanu: „Este o lege care are un impact bugetar de aproape 40 de miliarde de lei, sigur că asta va presupune discuții serioase cu Ministerul de Finanțe. Va intra în avizare la Ministerul de Justiție, vom vedea dacă sunt observații, le vom prelua în avizare la alte ministere, la consiliul legislativ și la economico-social, apoi va intra în Guvern. Va fi adoptat într-o formă mai mult sau mai puțin apropiată de cea care intră în Guvern și va fi transmis Parlamentului. Mai apoi, Parlamentul va decide care va fi procedura de adoptare.”

Ministrul Educației a apărat prevederea din proiectul de lege a educației care ar putea da dreptul colegiilor naționale să organizeze examene proprii, cu subiecte proprii, separat de evaluarea națională.

„Acest concurs de admitere dă șansa tuturor colegiilor din România de învățământ preuniversitar de stat să organizeze un examen de admitere după cel de evaluare națională, în care elevi care doresc pot să se specializeze într-un anumit domeniu (…). Echitatea este cea mai mare problemă a învățământului românesc, echitatea nu exclude nicidecum performanța.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.