fbpx

Cîmpeanu dă de înțeles că directorul Școlii G. Bacovia și profesorii știau că elevul care a sărit pe geam mai fusese agresat

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, sugerează că directorul Școlii George Bacovia și cadrele didactice știau că elevul care s-a aruncat pe geam fusese și în trecut victima bullyingului și, totuși, nu au făcut nimic pentru a remedia situația.

”Acel lucru nu a apărut săptămâna trecută. Acel lucru, bullyingul, se petrecea de mult timp”, a spus Cîmpeanu, la TVR.

Dialogul dintre ministru și moderatoarea emisiunii TeleJurnal: 

 • A fost foarte trist să constatăm că mai mulți colegi nici măcar n=au înțeles ce este greșit în a se arunca un copil pe fereastră de la etajul întâi. N-au înțeles.
 • Au fost demiși pentru asta.
 • Bun, inspectorul general. E inadmisibil să spui că e o joacă de copii atunci când se aruncă un copil pe fereastră. Dar nu e doar inspectorul general. Acel lucru nu a apărut săptămâna trecută. Acel lucru, bullyingul, se petrecea de mult timp. 
 • Deci copilul respectiv mai fusese chinuit și în alte rânduri? Și profesorii știau? Și consilierul știa? Și directorul știa?
 • Și totuși nimic nu se întâmpla. Asta încerc să vă spun, dar aștept rezultatul analizei.

Concluziile controlului la George Bacovia vor veni în câteva zile, a precizat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, sâmbătă, pentru Educație Privată că a decis să trimită corpul de control la Școala Gimnazială George Bacovia, unde un elev de clasa a șasea s-a aruncat pe geam, după ce a fost umilit de colegii săi.

Cîmpeanu precizează că dorește ca la acțiunea corpului de control să participe și reprezentanți ai organizațiilor din societatea civilă care se ocupă cu combaterea bullyingului.

Ce a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Educație Privată:

Am decis să trimit corpul de control,, in care să fie cooptați profesori cu competențe specifice (psihopedagogice) și o să încerc și cooptarea unor specialiști externi din organizațiile care se luptă cu bullyingul. Am decis lucrul acesta pentru a compensa lipsa de responsabilitate a fostului inspector general din București. Un alt motiv al deciziei este de a verifica dacă aceste lucruri pe care le apreciez ca fiind grave sunt un accident sau au o recurență în școala respectivă și pentru a preîntâmpina apariția unor astfel de situații.”

Un elev de clasa a şasea s-a aruncat pe geam de la etajul  unei școli din Bucureşti, în pauză, relata, săptămâna trecută, Observator News. Incidentul s-a întâmplat la Școala George Bacovia, din Sectorul 4.

1 comment

 1. Aurelia Marin spune:

  Domnule Cimpeanu,
  In acest caz, de crestere enorma in cazurile de bullying atat elev-elev cat si profesor-elev, care este planul de actiune al Ministerului de invatamant?

  Eu va propun lectii de mindfulness, de inteligenta emotionala (care asigura succesul cu 80% mai mult decat cea intelectuala, promovata azi in scoli), empatie. Aveti nevoie de psihologi educationali de calitate foarte inalta, nu prieteni sau neamuri ale cuiva. Oameni competenti care sa dezvolte o strategie. In caz contrar, veti vedea din ce in ce mai multi copii si adolescenti morti inainte de vreme.

  O zi minunata!
  Cu speranta…

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.