fbpx

Cîmpeanu anunță măsuri în cazul directorilor de școli cu vaccinare sub 10%: ”Măsuri înseamnă schimbarea”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, în această seară, la Digi 24, că va lua măsuri în cazul directorilor din unitățile școlare în care rata de vaccinare este mai mică de 10%. 

”Vom lua măsurile din punct de vedere legal pentru directorii de școli cu rată de vaccinare scăzută și poate chiar și la nivel de inspectorat școlar județean”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat care ar putea fi aceste măsuri, ministrul a răspuns:  ”Schimbarea. Atunci când ai o rată de vaccinare de 50-55%, putem să mai găsim explicații. Dar, atunci când ai o rată de vaccinare de 10%, acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii, nu au avut o abordare proactivă, pentru a încuraja vaccinarea.”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a anunţat că va avea mai multe discuţii cu inspectorii şcolari, luni, de la ora 11:00, urmând să fie făcute verificări.  El a precizat că există și peste 2.000 de şcoli care au personal sută la sută vaccinat.

„Aş fi preferat să existe teste în şcoli. Am cerut de mult timp să existe teste în şcoli. Am fost informați însă de IGSU că din cauza unei contestaţii, procedura de achiziţie a fost blocată. Aș vrea să-i întrebați pe cei în măsură să răspundă, pentru că am foarte multe întrebări în domeniul educației la care trebuie să răspund și la care caut răspunsuri ca să mai răspund și pentru alte instituții ale statului. Noi cerem în continuare și așteptăm să fie teste în școli”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

El a mai spus că rata de vaccinare în rândul elevilor a ajuns la aproape 40 la sută, un semnal important pe care elevii îl dau, dat fiind că vaccinarea copiilor de 12-15 ani a fost posibilă mult mai târziu.

În ceea ce privește personalul din învățământ,  rata de vaccinare împotriva COVID a ajuns la 70 la sută, dar, a adăugat ministrul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.