fbpx

Ceainăria Mihai Eminescu. Metoda inedită prin care o învățătoare și elevii săi sărbătoresc ziua marelui poet

Consuela Coltan, învățătoare în București, are o metodă inedită prin care îi ”împrietenește” pe elevii săi cu poetul național: Ceainăria Mihai Eminescu.

Din anul 2019, de 15 ianuarie sau în preajma acestei date, ea transformă sala de clasă într-un loc primitor și creează o atmosferă specială în care discută cu elevii despre viața și opera lui Mihai Eminescu.

Învățătoarea aduce ceaiul și turta dulce, iar copiii au ascultă poezii și povestesc despre creațiile lui Eminescu.

Anul acesta, ea a adăugat un element de noutate:

”Păstrăm tradiția și îl sărbătorim pe Mihai Eminescu la ceainărie🫖 și anul acesta .

Pe lângă ceai și poezie, am experimentat și scrierea cu tocul. Și ca să fie și mai veridic, am folosit hârtie „învechită” de noi, cu ajutorul pliculețelor de ceai negru. Rezultatul este uimitor, încercați și voi!”, spune Consuela Coltan.
Într-un interviu acordat Spark News în 2019, învățătoarea a explicat de ce a ales acest mod de a sărbători ziua de 15 ianuarie:
”De ce ceainărie?… Deoarece am dorit să fac legătura şi cu conţinutul predat la comunicare în limba română (grupul de litere „ce Ce”), pentru că afară era foarte frig şi pentru că am considerat dintotdeauna că acest amestec de miresme, de carte şi de ceai fierbinte este cheia spre tărâmul imaginaţiei. Lectura devine mai plăcută, atunci când savurezi o cană aburindă de ceai, alături de o turtă dulce aromată. Desigur, eu am preparat ceaiul şi l-am adus la şcoală, împreună cu turta dulce, miere şi muulte felii de lămâie. Cum să nu fie bun, dacă am presărat în el picături de dragoste, boabe de pasiune şi stropi de magie?…”, a explicat Consuela Coltan.

2 comments

  1. Andreea Ioana Daicu spune:

    O minune de OM si DASCAL e Consu a noastra! Sunt mandra ca sunt colega si prietena ei!!!!

  2. Iordachi spune:

    Interesant!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.