fbpx

Ce se întâmplă în șoală atunci când un cadru didactic este depistat pozitiv la testul COVID-19

Ghidul metodologic elaborat de Ministerul Educației indică felul în care școala trebuie să reacționeze, atunci când un cadru didactic este confirmat pozitiv la testul COVID-19.

Vă prezentăm informațiile din document:

În cazul apariției de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul cadrelor didactice, aceșa au obligația de a anunța conducerea unității de nvățământ care va informa DSPJ despre eveniment. DSPJ va efectua ancheta epidemiologică și va analiza situația din unitatea de învățământ împreună cu directorul unității de învățământ, astfel:

Situația 1: În cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasa (ex. învățător/profesor care a avut o singura oră) și nu a venit in contact cu alte cadre didacce din școala, se vor suspenda cursurile de la clasa respecvă.

Situația 2: În cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasă (ex învățător/profesor care a avut o singura oră) și a venit în contact cu alte cadre didacce din școală (cadrele didacce din unul dintre schimburi – în școlile cu mai multe schimburi de predare), se vor suspenda cursurile de la clasa respecvă și vor fi izolate la domiciliu cadrele didacce cu care acesta a venit în contact.

Situația 3: În cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase și nu a venit în contact cu alte cadre didacce din școală (ex. profesor de sport) sau numărul cadrelor didacce a fost mic (cadrele didacce din unul dintre schimburi-în școlile cu mai multe schimburi de predare), se vor suspenda cursurile la clasele cu care acesta a venit în contact și, în funcție de caz, vor fi izolate la domiciliu cadrele didacce cu care acesta a venit în contact.

Situația 4: În cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase și a venit în contact cu multe cadre didacce din școală (cadrele didacce din toate schimburile – în școlile cu mai multe schimburi de predare), se vor suspenda cursurile întregii unități de învățământ.

cadru didactic