fbpx

MEC lansează o platformă online de informare privind reluarea activității în sistemul de învățământ

informare

Ministerul Educației și Cercetării lansează portalul de informare educatiacontinua.edu.ro, instrument online dedicat tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea în anul școlar/universitar 2020-2021, ca urmare a evoluției pandemiei de COVID-19, anunță MEC într-un comunicat de presă. 
Anunțul a fost făcut de ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi, 1 septembrie, cu prilejul deschiderii anului şcolar 2020-2021. 
 „Așa cum am promis, în această perioadă am elaborat ghidurile metodologice, ghiduri pentru organizarea și desfășurarea activităților în cadrul unităților de învățământ. Aceste materiale au fost concepute pentru fiecare nivel de învățământ, prin raportare la particularitățile acestora. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziție ghiduri pentru: educație timpurie, învățământ preșcolar, învățământ primar, gimnazial și liceal, dar și pentru învățământ vocațional, profesional și tehnic și, nu în ultimul rând, pentru învățământul special. Toate aceste materiale-suport sunt publicate pe educatiacontinua.edu.ro”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării. 
Portalul educatiacontinua.edu.ro facilitează accesul direct la informare pentru actorii din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public. Acesta va cuprinde toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același spectru tematic, grupate pe arii de interes, respectiv cicluri de învățământ.
Postalul conține ghiduri destinate fiecărui ciclu de învățământ în parte.
Ghidul pentru învățământul preșcolar este destinat unităților de învățământ preșcolar, dar este recomandat și unităților de învățământ preuniversitar care au în subordine grupe de învățământ preșcolar, precum și unităților de învățământ preșcolar particular.Conștientzând importanța actului educațional la vârstele mici, nevoia copilului mic, de vârstă preșcolară, de a interacționa constant cu persoanele mai în vârstă, precum și rolul specialiștilor din acest domeniu în formarea și dezvoltarea optima a copiilor și, implicit, în oferirea unui start bun în viață, prin abordări flexibile ale recomandărilor din curriculumul specific, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a alaborat un set de scenarii pentru desfășurarea activității în grădinițe. Vă invităm să le parcurgeți în documentul atașat!

Ghidul pentru învățământul primar propune modalități de colaborare la nivelul comunității educaționale locale  pentru a găsi soluții îndrăznețe, care pot fi folosite ca sursă de inspirație pentru a transforma barierele în oportunități în contextul  pandemiei cu SARS-CoV-2.

Ghidul pentru învățământul primar dezvoltă ideea unei culturi organizaționale creative, care să sprijine identificarea unor soluții dinamice, în acord cu provocările contextului pandemic.

Ghidul pentru învățământul gimnazial și liceal reprezintă un document de lucru în sprijinul decidenților de la nivel județean/local,  în vederea planificării deschiderii anului școlar 2020-2021 în condiții de siguranță pentru toți copiii și întregul personal al unităților de învățământ. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.