fbpx

Ce s-a întâmplat la Ambasada Rusiei. Prof. Marcel Bartic: Jandarmii m-au informat că protestul meu înseamnă încălcarea legii

Profesorul Marcel Bartic a relatat, pentru Educație Privată, cum s-au desfășurat evenimentele în care a fost implicat astăzi, după ce a fost la Ambasada Rusiei cu o pancartă, pentru a-și declara solidaritatea cu poporul ucrainean, în contextul invaziei militare.

”Am fost astăzi în fata ambasadei Federației Ruse pentru a-mi exprima solidaritatea cu Ucraina. Jandarmii m-au legitimat si m-au informat ca e de datoria lor să mă informeze ca protestul meu înseamnă încălcarea legii 61 adică amenda contravențională. Am spus ca e în regulă, îmi asum consecințele, intenționez sa protestez pașnic. Nu am primit nici o hârtie, nici un document, Dar mă aștept sa fiu amendat așa cum am fost informat”.

UPDATE

Jandarmeria susține că nu a amendat nicio persoană care a manifestat la Ambasada Rusiei

CONTEXT

Profesorul de istorie, Marcel Bartic, editorialist Educație Privată, protestează, joi dimineața, în fața Ambasadei Rusiei de la București, în semn de solidaritate cu Ucraina. El a declarat, pentru G4Media.ro, că Jandarmeria i-a luat datele în vederea aplicării unei amenzi pentru ”protest neautorizat”.

”Este un protest cu privire la acțiunea Rusiei de a invada Ucraina. Este un gest de agresiune împotriva unor oameni nevinovați. Din punctul meu de vedere, orice om, orice cetățean care își dorește să se oprească toată nebunia asta, ar trebui să protesteze, să reacționeze, pentru că este în mod clar o agresiune împotriva unui stat. Niciunull dintre pretextele invocate de Rusia nu sunt legitime și nu are nici o justificare”, a spus Bartic.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.