fbpx

Ce materie predă cel mai bun profesor din lume?

Foto: http://www.lgr.co.uk

Andria Zafirakou, profesoară la școala comunitară Alperton, a fost declarată cel mai bun cadru didactic din lume. Ea a primit distincția Global Teacher  Prize, acordată de Fundația Varkey. Evenimentul, care a avut loc în luna mai, în Dubai, iar printre participanții la ceremonie s-au numărat fostul vicepreședinte al SUA Al Gore și fostul prim-ministru al Marii Britanii Tony Blair.

Zafirakou este profesoară de textile și arte la școala britanică situată în regiunea Brent, în Nord-Vestul Londrei. Valoarea premiului primit este de un milion de dolari.

Ea a fost felicitată și de actualul premier britanic, Theresa May, printr-un mesaj video.

Profesoara declarată cel mai bun pedagog din lume s-a declarat ”șocată” de faptul că a primit acest premiu: ”Sunt absolut copleșită. Nici nu mi-am dat seama că e vorba despre mine!”

Foto: http://eu.greekreporter.com

Potrivit unui articol publicat în ziarul The Guardian, Zafirakou a ajuns pe lista scurtă de zece nominalizați la Global Teacher Prize din nu mai puțin de 30.000 de candidați înscriși în competiție. Ea lucrează de 12 ani la școala comunitară Alperton, unde se ocupă de copii proveniți din familii defavorizate și cu diferite background-uri etnice. Ea a povestit că, pentru a se face înțeleasă de către copii, a învățat să comunice în 35 de limbi diferite. Și-a folosit cunoștințele din domeniul artei pentru a e stimula imaginația și creativitatea elevilor săi, le-a vizitat familiile pentru a înțelege condițiile în care trăiește fiecare și îi conduce în fiecare zi la autobuzul școlar pentru a-i proteja de violențele frecvente în zona în care se află școala.

 

Citește și:

Ce face un liceu să fie cu adevărat bun? Nu doar media de admitere!

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.