fbpx

Ce înseamnă pilotarea la C.N. Gh. Lazăr: Un nou curriculum și o altă structură a anului școlar, pentru clasa a XII-a

Colegiul Național Gheorghe Lazăr este una dintre cele șase școli-pilot anunțate, azi, de Ministerul Educației. Ionela Neagoe, directoarea instituției de învățământ, a explicat, pentru Educație Privată, ce înseamnă pilotarea pentru această școală:

Începând cu acest an școlar, pentru o perioadă de 4 ani, Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București va fi Școală Pilot. Vom avea un nou curriculum și o altă structură a anului școlar pentru clasa a XII-a.

Pentru a realiza proiectul au fost necesare o serie de modificări pentru care am avut nevoie de aprobări din partea Ministerului Educației.

Pe scurt, modificarea structurii anului școlar la noi înseamnă că semestrul I va avea 20 săptămâni iar semestrul II, 14 săptămâni.

Cea mai importantă schimbare este aceea că vom parcurge programele școlare la toate disciplinele pe parcursul semestrului I, media primului semestru devenind medie anuală. Profesorii vor realiza programe simplificate în semestrul I, astfel încât să se parcurgă integral capitolele care să asigure competențele necesare examenului de bacalaureat și nu numai.

În semestrul II elevii vor face doar materiile la care dau examen de bacalaureat obligatoriu și sub formă de module alte materii care sunt de interes pentru ei.

Din această toamnă, în România vor funcționa 6 școli-pilot, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat.

Au fost înscrise în programul de școli-pilot:
1. Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București;

2. Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir din municipiul Baia Mare;

3. Școala Gimnazială nr. 1 din localitatea Curcani, județul Călărași;

4. Școala Gimnazială Ion Neculce din municipiul Iași;

5. Școala Gimnazială Româno-Finlandeză ERI din municipiul Sibiu;

6. Școala Gimnazială Gheorghe Vernescu din municipiul Rm. Sărat, județul Buzău.

pilotarea

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *