fbpx

Cătălin Teniță (deputat USR): ”Avem de a face cu un mitoman. Se numește Florin Roman”

Deputatul USR Cătălin Teniță îl descrie drept ”mitoman” pe Florin Roman, ministrul Digitalizării, după apariția celei de-a treia neconcordanțe între CV-ul acestuia și realitate.

Ce spune Cătălin Teniță:

Avem de-a face cu un mitoman. Se numește Florin Roman, ministrul PNL-PSD la Digitalizare.
Acum 2 săptămâni s-a descoperit că pretinsa carte publicată de dânsul nu există. Decât cel mult în mintea sa. El ne-a zis că nu credea că asta chiar este așa o chestiune.
Acum o săptămână s-a aflat că lucrarea dânsului de masterat este un plagiat copy-paste. Cuvânt cu cuvânt, frază cu frază.
Azi s-a aflat de la rectorul Universității Babeș-Bolyai că „Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi”.
Omul acesta nu este doar un impostor intelectual, este un mitoman în sensul de DSM al termenului. Este un mincinos patologic care nu are reprezentarea efectelor minciunilor sale.
Prim-ministrul (și președintele, căci cu ajutorul său a ajuns acolo) trebuie să îl demită de urgență.
Nu au nici o scuză dacă Florin Roman mai stă la minister și 24 de ore.
CONTEXT

Al treilea semn de întrebare în legătură cu CV-ul lui Florin Roman, ministrul Digitalizării. Ministrul pretinde în CV că e licențiat de două ori în economie, la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj în 1992-1996 și apoi la Universitatea Athenaeum București în 2008-2011.

Daniel David, rectorul UBB, neagă, însă, că studiile lui Roman au avut loc la UBB și îi cere să își corecteze biografia profesională. 

”Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu universitar. Acestea sunt datele pe care le avem. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a declarat Daniel David.

În realitate, potrivit jurnaliștilor Libertatea, a studiat în acei ani la un colegiu universitar neacreditat aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia. Colegiul se numea Colegiul Universitar Economic și de Muzeologie, potrivit unor persoane care au văzut documentele din arhiva UBB.  Roman a urmat la colegiul din Alba Iulia un învățământ superior de scurtă durată, de trei ani, și apoi și-a dat la UBB doar un examen de absolvire a colegiului, care nu echivalează cu o licență, după cum subliniază Universitatea în răspunsul oficial către redacție. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.