Cătălin Deaconescu, CGMB: Gabriela Firea vrea să dea 3,5 milioane de lei pentru o bibliotecă virtuală nefuncțională

Cătălin Deaconescu (PNL), consilier general în CGMB, afirmă că primarul Gabriela Firea intenționează să dea 3,5 milioane de lei din bani publici unei biblioteci virtuale, a cărei platformă online este nefuncțională.

Postarea lui Cătălin Deaconescu:

Am primit convocarea dnei Firea la o ședință extraordinară pentru ziua de luni.

Și pentru că încă e stare de urgență, pe lângă subiectele care țin de sănătatea publică, dna Firea strecoară pe Ordinea de zi și un proiect prin care un ONG, Asocția Culturală Ludmila Vidrașcu, abonat la finanțări în zona PMB, primește 3,5 milioane lei pentru accesul elevilor la o bibliotecă virtuală.

Atât de virtuală este această bibliotecă căci nu nici nu le funcționează platforma, așa că nu putem afla câte cărți sau ce fel de cărți sunt disponibile. Și nici măcar dacă toate sunt de la editura Litera (remarcați, vă rog conflictul de interese!) șau dacă aceste titluri au fost recomandate de vreun specialist în educație ori sunt corelate cu programa școlară!

Cert este că dna Firea se grăbește să dea 25 de lei pe lună timp de 7 luni pentru 20 mii de conturi de cititori online unui ONG care nici măcar pagina web funcțională nu are!
Ca să nu mai vorbim că din 2018 la PMB este în vigoare un regulament pentru acordarea de finanțări către zona ONG, regulament care este total ingnorat în hotărârea propusă!

București, meriți mai mult!