fbpx

Update: Avem câștigătorii invitațiilor la meciul de rugby Romania-Samoa

Update: Avem 2 câștigători pentru cuplajul de sâmbătă, 19 noiembrie, de la Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf: Tonga – Uruguay și Romania – Samoa. Răspunsul corect este NOIEMBRIEFelicitări și bucurați-vă de rugby!!!

În această toamnă rugby-ul ne-a propus un turneu spectaculos care a adus pe Arc un sfert dintre echipele care vor juca anul viitor la Cupa Mondială din Franța:  România, Samoa, Chile, Uruguay și Tonga.

Regalul de rugby „November  „, de pe  Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, se va încheia sâmbătă, 19 noiembrie, cu un cuplaj de senzație Tonga – Uruguay  și, meciul vedetă, Romania – Samoa. 

România și Samoa se vor întâlni pentru a treia oară, primele două întâlniri fiind câștigate de Stejari, ambele disputate în București, 32-24 în 1989 și 17-13 în 2017.


Vezi aici rezumatul meciului Romania – Samoa din 18 noiembrie 2017

https://www.youtube.com/watch?v=WSo0BmliEHA

Vor reuși Stejarii a treia victorie cu Samoa? Rămâne de văzut, iar pentru a putea fi martori oculari aveți nevoie de un bilet sau puteți câștiga o invitație dublă* dacă răspundeți la întrebarea de  jos:

În ce lună s-au disputat partidele de rugby dintre România și Samoa?

Răspundeți în rubrica de comentarii de la finalul articolului. Concursul se va închide pe 18 noiembrie la ora 20:00. Câștigătorul invitației va fi desemnat prin tragere la sorți și va fi anuțat pe paltformă și pe pagina de facebook Educație Privată, iar biletele vor fi transmise electronic. 

*Invitația dublă este valabilă pentru ambele partide de sâmbătă, Tonga-Uruguay (12:45) și România-Samoa (16:45).


Despre echipa națională de rugby a României Update

Echipa națională de rugby a României, supranumită Stejarii , este una dintre cele mai puternice echipe europene de rugby dintre cele aflate în afara Turneului celor 6 Națiuni. Echipa națională participă cu regularitate la competiții precum Cupa Mondială de Rugby și Cupa Europeană a Națiunilor. 

Cele mai bune momente pentru echipa națională de rugby au fost în anii ’80 ai secolului trecut, când se obțineau victorii răsunătoare împotriva Țării Galilor (de două ori), Scoției (echipă care în 1984 câștiga Marele Șlem) și Franței (de două ori). 

 România este una din cele 12 țări care au participat la toate edițiile Campionatului Mondial, de la înființarea acestei competiții în anul 1987, dar nu a obținut mai mult de o singură victorie în fiecare turneu, nereușind să treacă de faza grupelor. 

Începuturi Update

Jocul de rugby a fost introdus în România de studenți reveniți de la studii făcute la Paris, care au înființat cluburi cum au fost Stadiul Român, începând cu anul 1913. Ulterior, s-au înființat 17 alte echipe în București.

În 1919, Comitetul Olimpic Român solicită Comitetului Olimpic Internațional reintroducerea rugbyului ca probă olimpică. Această propunere este într-un final adoptată, C.O.R. fiind anunțat printr-o adresă din data de 21 noiembrie 1919. Dar, din lipsa fondurilor, sportivii români nu au putut participa la ediția de la Anvers a Jocurilor Olimpice.

Primul meci internațional al Stejarilor s-a jucat în 1919, împotriva SUA. România a fost una dintre cele trei echipe participante la Jocurile Olimpice de vară din 1924, pierzând ambele meciuri jucate, împotriva Franței (cu 59-3) și a SUA (cu 39-0). România a terminat astfel pe locul 3, obținând medalia de bronz, prima din istoria participării sportivilor români la Jocurile Olimpice.

Federația Română de Rugby s-a înființat în 1931, iar în anul 1939 s-a înființat la Brașov, la fabrica de avioane, prima echipă de club din afara Bucureștiului.

Sursă wikipedia.


Citește și 

https://www.educatieprivata.ro/ce-legatura-este-intre-activitatea-fizica-a-copiilor-si-invatare-dr-laura-cupsa/

8 comments

 1. Marius Ion spune:

  Se pare că jucăm cu Samoa numai în noiembrie 🙂

 2. Emil spune:

  Octombrie și noiembrie

 3. Adriana Kalman spune:

  Noiembrie

 4. Tanaseanu Adrian spune:

  Noiembrie

 5. Schiteanu Florin spune:

  Noiembrie

 6. Tanaseanu Adrian spune:

  In luna noiembrie

 7. Cătălin spune:

  Noiembrie

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.