fbpx

Canada pregătește un buget ”feminist”. Îngrijirea copiilor, printre priorități

Sursă foto: https://www.macleans.ca/

Autoritățile din Canada au anunțat luni un grup de lucru alcătuit exclusiv din femei, a cărui misiune este de a se asigura că viitorul buget al țării, care va cuprinde miliarde de dolari pentru cheltuielile de redresare post-pandemică, include măsuri pentru remedierea inegalităților de gen, anunță Reuters.

„Problema îngrijirii copiilor este mult mai proeminentă astăzi decât înainte de pandemie”, a spus Morna Ballantyne, director executiv al grupului de advocacy Child Care și membră al grupului. „Există acest consens că status quo-ul nu funcționează”.

„Va fi nevoie de resurse semnificative – resurse financiare – și nu este un proiect rapid. Va necesita un angajament pentru o finanțare susținută pe termen lung „, a adăugat ea.

Prim-ministrul Justin Trudeau a declarat că este nevoie de stimulente pentru a începe reparația post-pandemică a Canadiei.

Primul buget al ministrului de finanțe Chrystia Freeland nu va veni luna aceasta, ci mai târziu „în această primăvară”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al acesteia. Va fi primul buget complet de când a început pandemia COVID-19.

Grupul de lucru pentru femei în economie va consilia guvernul federal, de asemenea, cu privire la acțiunile de combatere a dezechilibrelor de gen exacerbate de COVID-19. Acesta va fi co-prezidat de Freeland și ministrul asociat al finanțelor, Mona Fortier.

„Viitoarea prosperitate și competitivitate a Canadei depind de capacitatea femeilor de a participa în mod egal – și pe deplin – la forța noastră de muncă”, a spus Freeland într-un comunicat. Grupul a fost lansat oficial de Ziua Internațională a Femeii.

De când a fost numit ministru al finanțelor în august, Freeland a vorbit în mod repetat despre o „agendă feministă” și a spus că un plan național de îngrijire a copiilor va face parte dintr-un pachet de stimulare în valoare de până la 100 miliarde C $ (79 miliarde $) pe parcursul a trei ani.

Această strategie de îngrijire pentru copii este una dintre măsurile de infrastructură socială pe care panoul le va lua în considerare, iar membrii spun că momentul este potrivit pentru Canada pentru a pune în aplicare în cele din urmă un program național.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.